2023. március 25., szombat - Irén, Írisz napja

mt

MTA Babalabor kutatásához babajelentkezőket vár

2013-02-11 11:21:31

Az MTA Pszichológiai Kutató Intézetében játékos helyzetekben figyeljük meg a babák viselkedését. Általános fejlődéslélektani kérdésekre keresünk választ a gyermekek értelmi-érzelmi fejlődésével, a tanulási folyamatokkal kapcsolatban.

A 10-24 hónapos korosztályokkal jelenleg is folyamatosan zajlanak kutatások. A részvétel fél-egyórás elfoglaltsággal jár, ezalatt a baba mindvégig együtt van az őt kísérő szülővel, és olyan játékos helyzetekben vesz rész, melyek számára is élvezetesek. A vizsgálatokról készült videofelvétel alapján statisztikai értékelést végzünk, és az eredményekről tudományos publikációk születnek. A résztvevő szülőknek rövidebb, közérthetőbb formában is összefoglaljuk a kutatás tanulságait, és e-mailben vagy postán eljuttatjuk hozzájuk ezeket a tájékoztatókat.

Jelenleg 2011. április és június között született gyermekek és 16 hónaposnál fiatalabb babák szüleivel keressük a kapcsolatot új vizsgálatunkhoz, melynek célja a szociális ingerekre való válaszkészség tényezőinek és genetikai hátterének feltárása.

Regisztráció

Korábbi vizsgálatainkról

Megosztás:


Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media