2022. december 03., szombat - Ferenc, Olívia napja

mt

Saját gyerekét használta pajzsként egy Pest megyei férfi

2010-08-16 18:18:49

Saját, négy éves gyerekét használta pajzsként, majd a gyerek meggyilkolásával fenyegetőzött egy Pest megyei férfi, akit végül egy nagykátai rendőrnő egyetlen lövéssel tett ártalmatlanná.

A vasárnap történtek részleteiről szerdán számolt be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK). A rendőrnő egyébként az "intézkedés közben tanúsított bátor helytállásáért" elismerést kap Hatala József országos rendőrfőkapitánytól.

Még vasárnap reggel érkezett jelzés a nagykátai rendőrökhöz, hogy Kókán egy 33 éves férfi bemászott a volt élettársa szüleinek házába és onnan elvitte a 4 éves fiát. A rendőrök megállapították, hogy mivel a gyerek elhelyezéséről nincs bírósági határozat, így végső soron lehet az apánál.

A férfit rongálás miatt körözték

Közben azonban újra megjelent a férfi és vele a gyerek. A rendőrök igazoltatták, de közben ő egyre idegesebb lett. Hirtelen felkapta az addig mellette álló gyereket, a zsebéből pedig kést kapott elő és öngyilkossággal kezdett fenyegetőzni. Közben derült ki a nyilvántartásból, hogy a férfit rongálás miatt körözik és a Püspökladányi Városi Bíróság elrendelte az elfogását. A rendőrök ekkor felszólították, hogy tegye le a kést. Nem fogadott szót, tovább fenyegetőzött, végül a gyereket magához szorítva elfutott.

Néhány perc múlva erősítést kaptak a rendőrök és elkezdték üldözni a férfit. Először felszólították, hogy hagyja abba amit csinál, de a férfi továbbra sem tett eleget a felszólításnak. Az öngyilkosság mellett most már a kisfiú megölésével is fenyegetőzött.

A férfi bevitte a gyereket egy közeli hétvégi házba, ott érte utol a nagykátai rendőrnő. A férfi a rendőrnő felé szúrt, ezt a rendőrnő sikerrel elkerülte. Ezután elővette szolgálati fegyverét és felszólította a férfit, hogy tegye le a gyereket és a kést, mert fegyvert fog használni. A férfi folyamatosan hátrált, a kést pedig ekkor már a gyerekéhez szorította és azt mondta, hogy megöli őt.

A rendőrnő belelőtt a férfi kést tartó karjába

A rendőrnő ekkor figyelmeztető lövést adott le, mire a férfi ismét felé szúrt. A rendőrnő ekkor megcélozta és belelőtt a férfi kést tartó karjába. A mentők kiérkezéséig elsősegélyt kapott a rendőröktől, a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A férfit kedden előzetesbe helyezték és eljárás indult ellene felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

A lőfegyverhasználatot egyébként a parancsnoki kivizsgálás jogszerűnek és szakszerűnek minősítette. A Nagykátai Rendőrkapitányság kolléganőjét az intézkedés során tanúsított bátor helytállásáért Hatala József, országos rendőrfőkapitány elismerésben részesíti - közölte a PMRFK.

- Független Hírügynökség -

Forrás: Erdély Online
Megosztás:


Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media