2022. szeptember 26., hétfő - Jusztina, Pál napja

mt

Nem orvosi műhiba volt a kismama halála

2010-08-24 11:43:39

Szatmár megye - A vasárnap elhunyt kismama boncolását várhatóan kedden végzik, addig nem kívánnak találgatásokba bocsátkozni azt illetően, hogy valóban tüdőembólia végzett-e a nővel.

Harminchárom hetes terhes volt az a 23 éves szatmárnémeti nő, akinél miután császsármetszéssel világra hozták koraszülött, de életképes gyermekét, hirtelen romlani kezdtek az életfunkciók, és az intenzív osztályon elhunyt. A nőt augusztus 22-én délután szállították be a Megyei Sürgősségi Kórházba, ahol az ügyeletes orvos a kivizsgálás után úgy döntött, hogy azonnali beavatkozás szükséges, mert mind a kismama, mind a magzat életét fenyegeti a nő állapota, akinek igen magas volt a vérnyomása a felvétel időpontjában.

A császármestszés minden gond nélkül lezajlott, és nem voltak jelei annak, hogy bármilyen komplikációra lehetne számítani – tudtuk meg Constantin Demiantól, a Megyei Sürgősségi Kórház sajtószóvivőjétől. Néhány órával a szülést követően azonban a nő egészségi állapotában negatív változás állt be, és bár átszállították az intenzív osztályra, az életét nem sikerült megmenteni.

A kórház sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a halál oka tüdőembólia volt, de a halál okát a boncolás után fogják tudni teljes bizonyossággal megmondani. Az elhunyt nő kislánya egészséges, de fokouzott orvosi megfigyelés alatt tartják, amíg el nem éri a 2500 grammos súlyt, amikoris hozzátratozói hazavihetik majd. "Nem kell orvosi műhibáról beszélnünk, mert a halál oka nem orvosi hanyagság vagy a szükséges gyógyszerek hiánya volt" - hangsúlyozta a sajtószóvivő.

Forrás: Erdély Online

Megosztás:


Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media