2022. augusztus 13., szombat - Ipoly napja

mt

Vakbélgyulladásnak hitte szülési fájdalmait egy berlini nő

2009-12-01 01:03:48

"Anyu azt hitte, hogy vakbélgyulladás vagyok" - ezt a címet adta pénteki tudósításának a Bild című német bulvárlap, amely egy rendkívülinek számító szülésről számolt be. Egy 37 éves nő néhány nappal ezelőtt azzal a panasszal kereste fel az egyik berlini klinikát, hogy minden bizonnyal vakbélgyulladása van. Pontosan egy órával később egészséges fiúgyermeket hozott a világra.

Monika B. panaszai alapján első pillanatban az orvosok is vakbélgyulladásra gyanakodtak, a terhességnek ugyanis semmilyen látható jele nem volt. A vizsgálatok azonban rögtön kimutatták, hogy terhességről van szó, és a fájdalmak valóban szülési fájdalmak voltak.

"Gratulálunk, Ön szülni fog" - hozták az örömhírt Monika B. tudomására az orvosok, aki a Bild szerint előbb rendkívüli módon elképedt, majd 60 perc elteltével megszülte a gyereket. A kis csecsemő 47 centiméterrel és 2440 grammal, makkegészségesen jött a világra, és az Anton nevet kapta.

Az egyedül álló édesanya azt állította, hogy fogalma sem volt terhességéről. Ugyan a menstruáció elmaradt, ebből még semmire nem következtetett, és amúgy is azt gondolta, hogy már túl öreg a szüléshez. A nő a Bildnek elmondta: élete legnagyobb öröme, hogy még sem vakbélgyulladása volt. Ennél szebb karácsonyi ajándékot álmában sem tudott volna elképzelni.

Az orvosok szerint előfordul, hogy a nők nem veszik észre terhességüket. Egy tekintélyes berlini nőgyógyászati orvosszakértő szerint ennek hátterében gyakran pszichikai okok állnak. Az esetek többségében ugyanis olyan nőkről van szó, akik nem akarnak gyereket vagy szinte tudatosan hallani sem akarnak esetleges terhességükről. Ebben az esetben a menstruáció elmaradását a változó évekkel igyekeznek magyarázni, a súlynövekedést pedig az egészségtelen táplálkozással. És ilyen esetekben az orvos szerint gyakran előfordul, hogy a terhesség amúgy egyértelmű jelei is alig vagy teljesen más formában jelentkeznek.

Forrás: Velvet

Megosztás:


Hozzászólások
 • Csibe
  2009-12-02 14:56:59
  Csak egy kérdés, vajon a baba mozgását mivel magyarázta??? Bántják a szelek?? vagy Extra erősek a bélmozgásai?? Nekem ez ugy ahogy van fura.
 • ovildo
  2009-12-29 22:27:43
  Én nem nagyon tudom ezt elképzelni. Nem nőt semmit a hasa sem? Egyszer elmarad a menses oké, nem gyanús, de 9-szer sem?
 • Backer Katalin
  2010-01-28 22:16:46
  Egyet értek veletek! Hogy nem vette észre a baba mozgását? Pedig dudnak ám rúgdosni a kis pocaklakók!!!!

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media