2022. augusztus 13., szombat - Ipoly napja

mt

Kikerültek az intenzívről a szétválasztott sziámi ikrek

2009-11-27 01:26:14

Elhagyhatta a Melbourne-i királyi gyermekkórház intenzív osztályát hétfőn Trisna és Krishna. A fejüknél összenőtt bangladesi ikerpárt, 25 órán tartó kockázatos műtéttel a múlt héten választották szét Ausztráliában és az orvosok is ámulnak azon, hogy milyen gyorsan gyógyulnak.

A jövő hónapban harmadik évüket betöltő kislányok fejét még mindig kötések borítják, de amúgy az ápolók szerint jól vannak, állapotuk stabil. Az ausztrál kórház orvosait meglepte, hogy milyen gyorsan javul a gyermekek állapota. A rizikós műtét előtt csak 25 százalék esélyt adtak arra, hogy mindketten teljesen felépülnek. Ehhez képest Trishna már két nappal a műtét után beszélgetett és Krishna is jól volt, amikor múlt szombaton felébresztették a mesterséges kómából. Krishna gyógyulása egyébként várhatóan hosszabb ideig tart majd, mert a szétválasztáskor az ő agyában kellett bonyolultabb beavatkozásokat végrehajtani.

A műtétek sora még nem ért véget. Koponyáikon, a szétválasztás helyénél plasztikai műtétekkel kell pótolni a csontot és a bőrt.

A kislányok 22 éves édesanyja - aki születésük után nem tudta volna ellátni a beteg gyermekeket, ezért árvaházba adta őket - reméli, hogy mihamarabb meglátogathatja lányait Ausztráliában. A fejüknél összenőtt csecsemőkre a "Gyerek az első" (Childrens First Fund) elnevezésű alapítvány bukkant egy hónapos korukban Bangladesben. Akkor Ausztráliába vitték őket és megmentették az életüket, de a szétválasztó műtéttel mostanáig kellett várni.

Forrás: Erdély Online

Megosztás:


Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media