2022. május 26., csütörtök - Evelin, Fülöp napja

mt

Gyerekpofozásért büntetnék a szülőket Franciaországban

2009-11-19 14:22:17

Törvénnyel akarja betiltatni a testi fenyítést a francia családokon belül egy parlamenti képviselő. A polgári foglalkozását tekintve gyermekorvos Edwige Antier, aki a Le Parisien című francia lap vasárnapi számának nyilatkozott, még a gyerek elfenekelését vagy akár megpofozását is büntetné.

A francia Nemzetgyűlés tagja szerint a fizikai fenyítésnek kitett gyerek a fenyítő felnőtt szándékával ellentétben alattomosabb, hazudozóbb, agresszívabb lesz. A 67 éves kormánypárti képviselőnő azt mondta: 38 éven át dolgozott gyermekorvosként, és az ott szerzett tapasztalatai szerint sokkal jobbá, a felnőttekre odafigyelő, a tekintélyeket tisztelővé válnak azok a gyerekek, akiket soha nem ütöttek meg.

A jobboldali, kormányzó párt, az UMP tagja azt mondta: itt az idő, hogy Franciaország kövessé18 más európai ország példáját. Ezzel arra utalt, hogy a francia oktatási intézményekben már tilos a testi fenyítést, de a törvény nem büntető a fizikai erőszakot alkalmazó szülőket.

Forrás: Velvet

Megosztás:


Hozzászólások
  • Adrienn
    2009-11-19 14:35:55
    Létezik egyáltalán olyan gyerek, akit soha nem fenekeltek el??? Ez hülyeség! Van egyáltalán a kedves Edwige Antiernek gyereke? Esetleg több is? Nem vagyok egy gyerekpofozós típus, sőt, ellenzem a testi fenyítést, de néha a megfelelő pillanatban egy-egy fenékrecsapástól nem lesz agresszív, vagy szülőgyűlölő egy gyerek. Ez is egy vacak marhaság a gyerek egyenjogúságáért. Mit értünk el azzal, hogy az iskolában a tanárok már csúnyán sem nézhetnek a gyerekekre, mert az feljelenti őket? Tele vagyunk hülyegyerekkel,, akit a szülő otthon nem nevel, mert szinte nem is találkozik vele, az iskolában meg a pedagógus leszarja, mert inkább nem kerül összetűzésbe a szülővel, hatóságokkal. Inkább elfordul... Mi lesz így a gyerekekből? És akkor otthon sem szabad a gyerek fenekére csapni???? És ha úgy jön haza, hogy drogos, vagy gyilkos, vagy anyaszomorító lesz belőle (merthogy az iskolában ilyen példák vannak előtte), akkor otthon nem csaphatok majd a fenekére, kezére? Mi lesz akkor belőle? Elkallódik. Régen, amíg nem volt tiltva a testi fenyítés, sokkal normálisabb emberek voltak. Nem mondom, hogy a perverz, durva, megalázó bántalmazás kell, meg mérges is lennék, ha a gyerekemre egy tanár, vagy óvónő emelne kezet, de azért én itthon had tegyek már belátásom szerint!

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media