2022. augusztus 14., vasárnap - Marcell napja

mt

Emberölés is lehet a vád Geréb Ágnes ellen

2009-11-28 00:57:57

A legfrissebb szakértői vélemény szerint Geréb Ágnes olyan műfogást alkalmazott szülés közbeni vállelakadás problémájának megoldására, amelyről tudnia kellett, hogy az újszülött halálához vezethet: a jelentés szerint a szülőcsatornában elakadt gyereket úgy próbálta meg kiszabadítani, hogy annak fejét mindkét irányban 180 fokban elforgatta, tudta meg a Híradó.

Emiatt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés helyett emberölésért ítélhetik el Geréb Ágnest. A 2007 szeptemberében levezetett otthon szülés közben váratlan komplikáció lépett fel: a baba válla elakadt, a szülésznő nem tudta megmenteni az életét.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság úgy ítélte meg, hogy ez a cselekmény súlyosabbnak minősíthető a vádiratban szereplő halált okozó gondatlan veszélyeztetésnél, ezért az ügyet az emberölés elbírálásában hatáskörrel rendelkező Fővárosi Bíróságra tetette át.

Forrás: Velvet
Megosztás:


Hozzászólások
 • dtrizner
  2009-11-28 20:18:24
  Teljesen egyetértek. Emberölés. Az ő fejét kéne mindkét irányban 180 fokban elforgatni. Akkor több csecsemő halálát mát nem okozná. Megjegyzem, én azért a szülőket is elővenném... Remélem jó hosszú időre kivonják ezt a sarlatán nőszemélyt a forgalomból, és azt is, hogy azok a szülők, akik eddig az otthonszülést fontolgatták ennek hatására meggondolják magukat.
 • Adrienn
  2009-11-29 00:34:59
  A szülésnek a kórházban a helye!
 • zheni
  2009-11-29 14:38:55
  Így van. Szerintem ez egész egyszerűen felelőtlenség...
  Értem én, ha valaki az otthoni meghitt környezetre vágyik, de ennek nem lehet az ára egy kisbaba élete! Olyan sok váratlan komplikáció adódhat! Számomra felháborító, hogy vannak olyanok, akik erre nem gondolnak, és a saját komfortérzetüket fontosabbnak tartják, mint azt a biztonságot, amit egy kórház adhat.
  Nem beszélve arról, hogy ma már számos olyan intézmény van, ahol a szülőszoba a legigényesebbek elvárásainak is megfelelő, barátságos, családias, meghitt...
  Soha nem fogom megérteni, hogyan kockáztathatja egy anya a gyermeke egészségét vagy akár az életét is!
 • Adrienn
  2009-11-30 23:51:55
  És egyébként meg nem csak Geréb Ágnest ítélném el, hanem komolyan bíróság elé állítanám az anyát is.
 • Monika2
  2009-12-01 14:21:40
  Én is egyetértek! Emberölés!A szülő ugyanúgy bűnös szerintem! Szülni a kórházban kell/ene/!
 • Miss Lyna
  2009-12-07 16:54:56
  Sokan szeretnének otthon szülni, én személy szerint nem értem h.miért mikor korházban biztonságos, de vannak naiv, tudatlan anyák akik nem is gondolnak ilyen bajokra,A szülésznönek viszont 360 fokot mindkét irányba...eszement örült!

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media