2021. november 30., kedd - Andor, András napja

mt

Olvadó hó alatt a kutyagumi még gusztustalanabb

2009-02-24 19:37:13

Mindig, mindenhol azt hallom, hogy a kutya (illetve egyéb kis- és nagytestű állatok) közelsége milyen nagyszerű hatással van a gyermekek fejlődésére. Nem is kétlem ezt, amennyiben az említett eb tisztán, gondozott környezetben van tartva, és megtanítottuk neki az együttélés, közösségben tartózkodás szabályait. Ezek közé az alapvető szabályok közé tartozik, hogy nem piszkítunk mindenhova.

Ha mégsem sikerül a kulyust ránevelni arra, hogy a séta egy bizonyos pontjáig kibírja - hiszen ez hogy is lenne elvárható -, akkor a gazdi jó esetben tart magánál egy kis papírdarabot, zacsit, amibe összegyűjti kedvence piszkát, és elsétál vele a következő kukáig.

Nem így történik ez a legtöbb helyen, de a budapesti körszálló mögötti utcában különös jelenségre figyeltünk föl: A körszálló kerítésének talapzata kb. 30-35 cm magas lehet, és egy agyafúrt gazdi megtanította kutyusát arra, hogy a beton talapzat tetejére végezze a dolgát. (Ettől okosabb dolgot is taníthatott volna.)

A körszálló takarítási idejének előrehaladtával egyre több helyes kis csomag sorakozik egymás után. Biztosan úgy gondolja az ebtartó, hogy: "Milyen okos vagyok, így legalább senki sem lép bele!", viszont az elmúlt napokban leesett 15 cm hó ügyesen eltakarja a gumikat. Ami persze tapasztalatlan anyukáknak a legnagyobb pech, ha csemetéik onnan szeretnének havat gyúrni, jó esetben kesztyűben, bár azt is elég fertőtleníteni. (Ismerjük az állatürülék káros hatásait.)

Összegzésül tehát: Bár szeretem a kutyákat, de a kutyapiszkot nem. Ha én is meg tudom tanítani a kölkömet, hogy a dolgát - egy-két vis major - esettől eltekintve ne a szabadban végezze, de leginkább ne az utca közepére, akkor mindez egy igencsak okosnak tartott ebnek is megtanítható, de ha mégsem, hát használjuk azokat a helyes kis tasakokat!

Megosztás:


Hozzászólások
  • Adrienn
    2009-02-25 00:31:52
    Az is nevetséges, hogy lassan a kutyagumit nem lehet kikerülni anélkül, hogy egy másikba bele ne tolja az ember a babakocsit. Ez is csak attól lesz még szerencsétlenebb eset, hogy pl. nincs babakocsi tároló, és kénytelenek vagyunk felvinni a koszos kereket a lakásba... Gusztustalan!!!

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media