2022. május 26., csütörtök - Evelin, Fülöp napja

mt

Nem vették észre az orvosok a daganatot a kislány fejében

2009-02-12 23:22:53

Nem vették észre az orvosok a kórházban, hogy a kislánynak agydaganata van. A figyelmetlenség miatt a kislány kómába esett. Az édesanya levele az interneten keringve hívja fel a figyelmet a szerencsétlen esetre.

Részlet a leveléből:

"Inez a kiscsoportos óvodások felhőtlen életét élte november utolsó hetéig. Soha nem volt beteges, életvidám, okos, gyönyörű kislány.

November végén fáradságra panaszkodott, és párszor hányt. A háziorvos emésztőrendszeri vírusra gyanakodott. De pár nap alatt rosszabbul lett. Sem a Bethesda sem a Madarász utcai Gyermekkórház nem végzett el rajta értékelhető vizsgálatot közel egy hétig!

November 30-án reggel már nem tudott beszélni és a szemét sem tudta kinyitni. Ekkor küldtek CT-re a Heim Pál Kórházba. Itt 7 cm-es jobb homloklebenyi daganatot állapítottak meg, és már rohammentő vitt minket az Amerikai úti Idegsebészetre. Mivel vasárnap volt, senki nem törődött velünk. Azt mondták, szerda előtt nem fogják műteni. Minket hazaküldtek.

Az éjszaka folyamán kómába esett és lebénult. Ekkor életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A tumor kivételkor 13cm-es, férfiököl nagyságú volt.

Inez nagyon hamar regenerálódott, a mozgása és a szeme is szépen javult. Sajnos egy hét múlva jött a rettenetes hír, hogy a daganat rosszindulatú. PNET-et (primitív neuroectodermális tumor) diagnosztizáltak nála. Ez az egyik legrosszabb indulatú gyermekrák, alattomosan és rendkívül gyorsan terjed. Azonnal átszállították a Tűzoltó utcai II. Gyermekklinikára, ahol a neuro-onkológián haladéktalanul megkezdték a kezelést. A protokoll 2 évre szól...

Válogatott kínzásokat tartalmaz, kemoterápiát, gerincvelőbe adott kemoterápiát, teljes idegrendszeri sugárkezelést, csontvelő átültetést... mindezt 4 évesen..."

Megosztás:


Hozzászólások
 • Adrienn
  2009-02-13 00:50:02
  "A Magyar Nemzet felkereste a Bethesda-kórházat és a Madarász utcai gyermekkórházat is, hogy miért nem tudtak diagnosztizálni egy ilyen nagyságú daganatot. Szabó Ildikó, a Bethesda-kórház orvosigazgatója úgy nyilatkozott, hogy nem észleltek nála jellegzetes tüneteket. Mint fogalmazott, amely vizsgálat akkori állapotában indokolt volt - a röntgen- és a laborvizsgálat - azt elvégezték. Elmondása szerint Inez a folyadékpótlást követően jobban lett, így gyakorlatilag tünetmentesen küldték haza. Az orvosigazgató azt kifogásolta, hogy a szülők nem vitték vissza hozzájuk, miután rosszabbul lett. A Madarász utcai kórház igazgatója, Harmat György nem kívánt nyilatkozni, azonban azt elmondta, hogy az édesanya forduljon a jogvédő szervekhez, ha problémája van, és ha hivatalos felszólítást kapnak, kivizsgálják az ügyet."
 • Adrienn
  2009-02-13 00:51:11
  Milyen kedves a Harmat Úr.... Ezt azért egy fokkal kedvesebben is lehetett volna...

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media