2022. május 26., csütörtök - Evelin, Fülöp napja

mt

Nem húzhat gyedre, aki nem húzott dolgozni

2009-02-13 01:44:55

Csak azoknak járhat gyed, akik legalább egy éve bejelentve dolgoznak, és azoknak is csak annyi ideig, amennyit ledolgoztak - értesült az MTI szocialista forrásokból.

Eszerint azt a kiskaput akarják bezárni, amivel meglehetősen sokan éltek: a minimálbéren bejelentettek szülés előtt legalább egy hónapot fizetés nélküli szabadságon töltöttek, majd magas bérrel bejelentve visszamentek dolgozni pár hétre, merthogy a gyed alapját az utolsó fizetésalapján  számolták ki, ha 30 napnál hosszabb időre megszakadt a folyamatos biztosítási jogviszony. De ugyanígy juthatott gyedhez, azaz havi kb. 80 ezres apanázshoz bárki, akinek nem volt bejelentett munkahelye. Magyarán, aki két évig akar gyedet, dolgozzon le legalább két évet rendes pénzen bejelentve, különben megszívja.

Forrás: Velvet

Megosztás:


Hozzászólások
 • Adrienn
  2009-02-13 09:34:51
  Ha egyáltalán talál olyan munkáltatót az ember, aki hajlandó magas fizetéssel be is jelenteni. Merthogy a szokás, hogy minimálbérrel bejelent, mert az kötelező, a többit pedig kézbe adja...Úgyhogy aki ezt írta, annak üzenem: Húzzon el a minisztériumba olyan rendszer kidolgozni, ahol a fiatal nőnek is van lehetősége bejelentve annyit keresni, hogy annak a 70%-ából meg tudjon élni a család. Merthogy nekünk ez a havi 30.000 igencsak soványka. Bár a szülés előtt becsülettel dolgoztam nem 1, hanem 10 évet. Aki ismer,tudja, hogy látástól vakulásig.
 • kincseim
  2009-02-13 14:18:13
  Csatlakozom az előttem szólóhoz!Igaz én nem 10 évet,csak 8-at dolgoztam szülés előtt.Sajnos én nem a " 80 ezres apanázshoz" tartozom.Majd ha betölti a 3 évet a kisebbik gyerkőc,kíváncsi vagyok meddig lesz munkahelyem két kisgyerekkel!
 • s.viki
  2009-02-14 18:30:16
  Én már az egész gyed kiszámításával sem értek egyet.Mert hiába dolgoztam 6 évig szülés előtt,így hogy a maximum összeget kapom,ez még mindig netto 50-nel kevesebb,mint amikor melóztam(megjegyzem 2 műszakban),lehet persze felső határ,de ne a gyerekemtől vegyék el...nem hinném hogy a mai világban illik kiszúrni a gyerekes családok szemét 70ezerrel!Ez sértőőőő.De persze ez a tisztelt politikusokat marhán nem érdekli.Sztem annyi mendenképpen járna,amennyiért előtte tisztességesen megdolgoztál!!!Igazából hiába voltam bejelentve,így is kevés!lakáshitel,stb,de ez más tészta.Élhetnék albérletben is...
  Na meg a bejelentés,igen.Örülünk hogy van munkahely,nemhogy tamtamot verni a bejelentésért....Akkor kivágnak,aztán felvesznek olyat,aki hajlandó úgy is dolgozni.
  Nem beszélve arról,hogy hogyan merjek itthon maradni 25ezerért a bébi 3 éves koráig????az éhhalál!100-zal kevesebből ne várják már el h megéljek.Undorító,mikor lesz már rend!!??Vagy akkor haljon ki az ország,mert a családoknak annyi?Vagy melózzak mit állat és 40 éves koromban szüljek,akkor talán meglesz az elvárt munkában töltött idő.
  Az ötlet persze jó,zárják be a kiskapukat,de fizesség meg a tisztességes,nem élősködő magyart!!!
 • bella01
  2009-02-15 08:32:42
  Én suliba jártam mielőtt szültem.És hozzáteszem egy fillért nem kaptam vlna a gyerek után mert a suli nem számít munkaviszonynak.Szerencsém volt hogy lehetőség képpen 6 honapra bejelentettek egy céghez igy némi pénzt kapok a gyermek után.Abban egyetértek aki több évig dolgozott kajon több gyedet,de aki suliba járt vagy esetleg nem volt munkahelye azis kapjon valamit.HIsz ha belegondolunk 12.000ftbol nem lehet gyereket nevelni.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media