2021. november 30., kedd - Andor, András napja

mt

Nem elég egy oltás a bárányhimlő ellen

2009-02-23 01:37:34

Két oltásra van szükség a bárányhimlő elleni tökéletes védelemhez több éves hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint - írja az MTI az Új Dunántúli Napló alapján. Az eddigi gyakorlattal ellentétben a 13 év alatti gyerekeket nem elég egyszer beoltani.

A vizsgálatok azt mutatták, hogy az egyadagos oltás után a gyerekek a vártnál magasabb arányban lettek mégis betegek. Igaz, tüneteik enyhék voltak és szövődmények sem léptek fel náluk, a betegség azért még fertőzött.

A 13 évnél idősebbeknél egyébként eddig is két oltást javasoltak az orvosok, az injekciókat hat hét különbséggel kapták. A bárányhimlő elleni oltás nem kötelező, de a szakemberek egy része azért ajánlja, mert a vírus tulajdonságai valamelyest megváltoztak, s a betegek egyre többször szorulnak kórházi ellátásra a fellépő szövődmények miatt - olvasható a baranyai napilapban.

Forrás: Velvet

Megosztás:


Hozzászólások
 • Nócianya
  2009-02-24 21:24:55
  Sziasztok!:)
  Az én kislányom most 22hónapos,nemrég kapta meg a bárányhimlő elleni oltást,de csak egyet!
  Akkor most ilyenkor mi van,kérjem ki a gyermekorvos véleményét?
  Valakinek van tapasztalata ez ügyben?:)
  Szép estét mindenkinek!:)
 • Adrienn
  2009-02-25 10:31:04
  Az én fiam 3 éves múlt. Már nagyon régen megkapta az oltást. állítólag ez csak arra elég, hogy ha elkapja, akkor enyhébb lefolyású lesz a betegsége. Ismételni kellene, hogy védett legyen. Kérdésem, hogy akkor is csak 20 évre ad védettséget? Végülis ahogy mutálódik ez a vírus, lehet, hogy mi sem vagyunk védettek már, akik átestünk rajta...

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media