2022. május 26., csütörtök - Evelin, Fülöp napja

mt

A termékenység kulcsa a nevetés?

2009-02-12 00:23:05

Izraeli kutatók kísérlettel bizonyították, hogy a lombikbébi-kezelésben (IVF) részt vevő nőknél jelentősen javítja a megfoganás esélyét, ha a leendő kismamát az embrió beültetését követően mulatságos bohócműsorral szórakozatják, ami feloldja szorongásait.

Dr. Shevach Friedler, a Zerifinben lévő Assaf Harofeh orvosi kutatóközpont vezető szakembere, aki maga is kitanulta a mímes mesterséget, abból a kettős tapasztalatból indult ki, hogy az IVF-páciensek sokszor súlyos stresszt élnek át a kezelés időszakában, valamint hogy a gyermekbetegeknél kimutathatóan gyorsítja a gyógyulási folyamatot, ha bohócok segítségével sikerül jókedvre deríteni a kis ápoltat.

Fredler doktor és munkatársai tíz hónapon keresztül figyeltek meg 186, embrióbeültetésen átesett 20-45 éves nőt.  A csoport egyik fele, 93  nő a lombikbébi-programmal járó hormonadagoláson túl semmilyen más kezelésben nem részesült. A másik, azonos létszámú csoport tagjait a beavatkozás után negyedórás, nevetésre ingerlő bohócműsorral lepték meg a kórteremben.

Az első csoportba tartozó 93 nő közül 18 esett teherbe, míg a nevetés feszültséglazító élményében részesült másik csoportban 33 nőnél fogant meg a beültetett embrió.

A kísérlet tapasztalatairól az Európai emberi reprodukciós társaság idei kongresszusán számolt be Dr. Fiedler. Kiemelte, hogy az eredmények egyértelművé tették, a nevetés jelentősen csökkenti az IVF-program által keltett stresszt és szorongást, s szignifikánsan növeli a sikeres beültetéseket.

Forrás: 123.hu
Megosztás:


Hozzászólások
  • Adrienn
    2009-02-12 13:39:31
    Eleve a fogantatásnak nagyobb esélye van, ha az Anyuka nem szorong, nem görcsöl azon, hogy teherbe essen. Sok olyan történetet hallottam, hogy hosszú, éveken át tartó próbálkozás után sem sikerült megfogannia a magzatnak, de amikor az Anya feladta, lemondott róla, megnyugodott, akkor lett pozitív a teszt váratlanul.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media