2019. július 23., kedd - Lenke napja

mt

  • Hírek:

    Próbáltátok már az utónév kalkulátorunkat? Lessétek meg, hogy melyik utónév passzol a legjobban a vezetéknevetekhez. Sokat segít a születendő gyermek nevének meghatározásakor, de mókának sem utolsó. Jó szórakozást! :)
Oldalak: [1]

Wok receptek

 (Megtekintve 5357 alkalommal)
  • lszilvia

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1872
    Wok receptek
    « Dátum: 2009-03-20 07:46:05 »
    Ha van valakinek Wok-ban elkészíthető finom receptje, kérem ossza meg velünk.  :o

    Nekem speciel van Wokkom csak receptem nincs.  ;D Így pihen a wokk a kamrában. És használni szeretném.

    Ezért gondoltam inditok egy ilyen topikot.  :)
    Előre is köszönöm.

  • pauera

    • Csecsemő
    • *
    • Hozzászólások: 261
    Re: Wok receptek
    « Válasz #1 Dátum: 2009-03-21 09:12:11 »
    Szia Szilvi! Nekem is van Wokom és nagyon szeretem. Én azt a masszív öntöttvas wokot kaptam az uramtól és nagyon szeretem! Könnyű tisztítani is és ha valami oda is ég benne, az a fedő alatt mikor már lezártam, akkor visszapuhul és könnyen kiszedhető.
    Szóval gyrost szoktam csinálni benne sokat, pulyka, vagy csirkemellből. Felcsíkozom kisebb csíkokra és megszórom gyros fűszerkeverékkel. Hamar megvan. Vagy zölséges husit különböző zölségekkel és nyakon öntve valamilyen szósszal (pl.édes-savanyú).  Majd keresek recepteket és jövök újra.


  • lszilvia

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1872
    Re: Wok receptek
    « Válasz #2 Dátum: 2009-04-02 14:46:57 »
    ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE (1 főre)
    HOZZÁVALÓK
    Étolaj: 1 liter
    Csirkemell: 10 dkg
    Keményítő

    Bors
    Cukor
    Víz
    Finomliszt
    Sütőpor
    Paradicsompüré
    Ecet


    ELKÉSZÍTÉS
    1.A filézett CSIRKEMELLET apró kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel. A húsnak enyhén iszapos állagúnak kell lennie: ügyelni kell arra, hogy se ne maradjon száraz, se ne legyen túl nedves (nem lehet víz/ folyadék leülepedés az edény alján!). Kevés sót kell keverni hozzá. Álljon a hús a keményítőben kb. 5-10 percet.
    2.Két evőkanál FINOMLISZTET, három evőkanál KEMÉNYÍTŐT összekeverünk tíz kanál VÍZZEL, kevés SÜTŐPORT és OLAJAT adunk hozzá. Csomómentes tésztává keverjük.
    3.A CSIRKEMELLET összekeverjük a TÉSZTÁVAL.
    4.Annyi OLAJAT forralunk fel kb. 250°C-ra, ami kényelmesen ellepi a húst. Belehelyezzük a CSIRKEMELLET, néhány percig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz a tészta. Ha kész, félretesszük, az olajat leöntjük.
    5.A wokban kis hőmérsékleten OLAJAT melegítünk. Kb 2-3 evőkanálnyi SŰRÍTETT PARADICSOMOT keverünk bele, amihez 1,5 evőkanálnyi CUKROT, fél evőkanál 10%-os ECETET, és kevés VIZET adunk. Simára keverjük. A végén egy kis SÓT szórunk rá, és meghintjük egy kevés vízben áztatott KEMÉNYÍTŐVEL..
    6.A sült CSIRKEMELLET és a SZÓSZT összekeverjük.
    7.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!

    TIPPEK:
    ►Ugyanez az étel elkészíthető sertésből is.
    ►A tésztában gyümölcsöket is lehet kisütni (banán, ananász, alma, stb.). Ezt mézzel kell megöntözni, és kész is egy édes desszert.

  • lszilvia

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1872
    Re: Wok receptek
    « Válasz #3 Dátum: 2009-04-02 14:47:58 »
    Az előző receptet egyik ismerősöm készítette el. Nagyon fini lett. :)
    Én is ki fogom itthpon próbálni, csak gondoltam megosztom veletek. :)

  • hajnal0628

    • Vendég
    Re: Wok receptek
    « Válasz #4 Dátum: 2009-04-03 21:41:36 »
    sziasztik wook-ot lehet villany tüzhelyen is használni???Én azt hallottam nem mert nincs értelme nem ugy készül el az étel ahogyan gázon mert más a hőleadás.köszönöm elöre is
  • lszilvia

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1872
    Re: Wok receptek
    « Válasz #5 Dátum: 2009-04-03 22:15:51 »
    hát hajnal ezt nem tudom. nekem gáz gázom van :)

  • hajnal0628

    • Vendég
    Re: Wok receptek
    « Válasz #6 Dátum: 2009-04-03 23:07:09 »
    értem azért kérdeztem hátha valaki jártas ebben mert nem mertem még venni épp ezér nekem villany van
  • Manoci12

    • Vendég
    Re: Wok receptek
    « Válasz #7 Dátum: 2009-06-18 15:32:22 »
    Sziasztok!
    Kaptunk egy Wokot, apóstól :)
    Mostmár én is tudok fincsi édes-savanyú csirkét készíteni :)
    Nem tudja valaki, hogy a szecsuáni csirkét hogyan kell készíteni??
  • lszilvia

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1872
    Re: Wok receptek
    « Válasz #8 Dátum: 2009-06-18 21:35:16 »
    Szia Mano :)
    De , receptem van, de még nem csináltam.
    Mindjárt megkeresem a receptet neked :)

  • Manoci12

    • Vendég
    Re: Wok receptek
    « Válasz #9 Dátum: 2009-06-18 22:57:46 »
    Várom :)
  • lszilvia

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1872
    Re: Wok receptek
    « Válasz #10 Dátum: 2009-06-19 12:26:21 »
    ILLATOS GOMBÁS KÍNAI KEL

    HOZZÁVALÓK
     
    Kínai kel: 3-4 levél
    Illatos kínai gomba
    Fokhagyma: 1-2gerezd

    Keményítő
    Étolaj
    Víz

    ELKÉSZÍTÉS


    1.A szárított ILLATOS GOMBÁT meleg vízbe rakjuk (a víz a gomba mennyiségének a duplája), és hagyjuk néhány percig állni. Ha a gomba normál méretűre duzzadt, felaprítjuk (a szárán esetlegesen kialakult kemény részeket el kell távolítani). Rézsútosan kell felvágni a gombát, 2-3 szeletre.

    2.A KÍNAI KELT feldaraboljuk vékony szeletekre, rézsútosan vágva (kb. 10 cm² szeletekre).

    3.A FOKHAGYMÁT szétcsapjuk bárddal, majd felaprítjuk.

    4.A wokban kb. 4 cl étolajat közepesen felforrósítunk, majd beletesszük a FOKHAGYMÁT.

    5.Amikor a FOKHAGYMA illatot ereszt, hozzáadjuk a KÍNAI KELT, majd VIZET adunk hozzá és egy kis SÓT. Addig kevergetjük, amíg a kínai kel meg nem puhul (1-2 perc).

    6.Hozzáadjuk az ILLATOS GOMBÁT, és kb. 1 percig sütjük.

    7.A végén nagyon kevés, vízben feloldott keményítőt adunk az ételhez.

    8.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!


    TIPP:

    ►Minél laposabb szögben vágjuk fel az illatos gombát, annál intenzívebb lesz az íze.


  • lszilvia

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1872
    Re: Wok receptek
    « Válasz #11 Dátum: 2009-06-19 12:27:27 »
    SZECSUÁNI MARHA (1 főre)

    HOZZÁVALÓK
     
    Kb 20 dkg marhafilé (comb, vagy felsál)
    Bambusz 10 dkg
    Répa 10 dkg
    Hagyma ½ fej
    Szójaszósz
    Keményítő
    Cukor
    rizskivonat (Na glutamát)
    Erős Pista
    Fafüle gomba 10 dkg
    Rizsecet

    ELKÉSZÍTÉS


    1.A HAGYMÁT nagy darabokra felvágjuk.

    2.A húst feloldjuk a KEMÉNYÍTŐBEN, némi vizet adunk hozzá, és ½ evőkanál SZÓJASZÓSZT is.

    3.A wokban 4 cl étolajat forrósítunk, közben egy tálban feloldunk 1 evőkanál KEMÉNYÍTŐT és 1½ evőkanál vizet.

    4.A HÚST kb. 2 percig pirítjuk.

    5.Eztán hozzátesszük az ERŐS PISTÁT, és a BAMBUSZ-RÉPA-HAGYMA-HAGYMA kvartettet.

    6.Egy kevés vizet is adunk hozzá.

    7.Hozzáadunk 1 kávéskanál CUKROT, és egy csipet SÓT.

    8.Ha a szósz nem elég sűrű, akkor tegyünk bele még vízben áztatott keményítőt.

    9.Csapjunk a wok széléhez 1 teaskanál rizsecetet, és aztán dolgozzuk el az ételben. (ezt el is lehet hagyni!)

    10.A végén tegyünk bele egy csipet Na-glutamátot.
    11.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!



  • lszilvia

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1872
    Re: Wok receptek
    « Válasz #12 Dátum: 2009-06-19 12:28:46 »
    Szia Mano
    Fenntebb két recept.
    Bocsi rosszu emlékeztem szecsuáni marhám van :) de nemtudom milyen lehet csirkehussal. Próbáld ki, és mond el milyen lett ugy.
    Jo wokkozást :)

Oldalak: [1]

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media