Török Ételek

(1/4) > >>

Habibi:
Zöldségleves/Sebze Corbasi/

2 fej hagyma,2 ek. margarin, 2 ek.liszt, 1,5 l. húsleves,1 sárgarépa, 1 póréhagyma,1 burgonya, 1 zeller, 4 ek. tej, 1 tojássárgája, só, apróra vágott petrezselyemzöld, paprika.
 A húslevesben puhára főzzük az apróra szeletelt zöldségeket.A tojássárgáját elkeverem a liszttel és az olvasztott margarinnal, majd besűrítem vele a levest.Majd 10 percig főzöm ésa  végén sózom.

Habibi:
Asszonycomb/Kadin Budu/
2 hagyma
75dkg darált marha
15 dkg rízs
3 tojás
2 ek. margarin
2 dl víz
1 tk. só
fél teáskanál őrölt bors

Az apróra vágott hagymát margarinon megpirítom.Amikor rózsaszín felöntjük vízzel, és megfőzzük benne a rízst.A darált hús felét a saját levében pároljuk, majd hozzáadjuk a maradék részt.Két tojással sóval borssal és a kihült hagymás rizzsel elkeverjük..Pogácsaformákat készítünk, majd felvert tojásban megforgatjuk és kisütjük

Most csak ezeket írom mert ma kevés időm van majd holnap írok többet remélem amiket írok és akik kipróbálják ízleni fognak

Habibi:
Török Joghurtleves

8 dl joghurt
12 dkg uborka
1 csomó kapor
25-30 borsmentalevél
1 mk. só
késhegyni bors
3 gerezd fokhagyma

Az uborkát meghámozom lereszelem, a fokhagymát átpréselem.A kaprot és a mentalaveleket apróra vágom, majd az összes hozzávalót jól összeturmixolom.Jégbe hűtöm, majd tálaláskor mentalevelekkel díszítem.
A kapor és a menta teszi igazán üdítővé és a hűsnél is hűsébbé ezt a zöldfűszeres joghurtlevest.A hozzá szükséges borsmentát érdemes cserépben nevelni, hiszen ennek a leveleit sok ételhez használja a török konyha.

duli:
Szia Habibi!

En nagyon szeretem az ilyen jellegu eteleket, az arab konyha is hasonlo, hiszen mondhatom azt, hogy egy torol fakadnak, bar ahany arab orszag annyi fele etel. Igaz a husos eteleket en kevesbe szeretem, a parom annal inkabb, igy azokat, amelyeket meg nem ismerek, en biztos kiprobalom es nagyon varom a tobbi receptet is. :)

Habibi:
Falafel

25dkg szójabab vagy csicseriborsó
4-5 gerezd fokhagyma
késhegyni sütőpor
1/2 kk. fűszersó
só, olaj
paprika

A szóját vagy a csicseriborsót vízben puhára főzöm, majd leszűröm.Húsdarálón ledarálom, majd elkeverem a szétnyomott fokhagymával, a sütőporral, sóval, a fűszersóval és 2-3 kanálnyi olajjal.Ezekből diónyi formákat készítek, forró olajban kisütöm.
Én ezt salátával szoktam készíteni de lehet más körettel is leírom a saláta receptjét is
1 hagyma
1 uborka
1 paradicsom
3 fefferoni
1ek olivaolaj
1 ek. citromlé
finomra vágott petrezselyem
1/2 kk só

Az uborkát meghámozom és kis kockákra vágom, a paradicsomot kis kockákra vágom, a hagymát vékonyan felkarikázom, a fefferonit 2 centis darabokra vágom.Az olajból citromból és a sóból ja és a petrezselyemből egy öntetet keverek és a sakátára öntöm


Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal