2020. október 26., hétfő - Dömötör napja

mt

  • Hírek:

    Próbáltátok már az utónév kalkulátorunkat? Lessétek meg, hogy melyik utónév passzol a legjobban a vezetéknevetekhez. Sokat segít a születendő gyermek nevének meghatározásakor, de mókának sem utolsó. Jó szórakozást! :)
Oldalak: 1 [2] 3 4 ... 7

Sütik recepttel és képekkel.

 (Megtekintve 50432 alkalommal)
  • zizi

    • Nagycsoportos
    • ***
    • Hozzászólások: 820
    • bence 5 éves
    Re: Sütik recepttel és képekkel.
    « Válasz #15 Dátum: 2008-10-01 12:42:09 »
    köszi
  • momoka10

    • Kisded
    • **
    • Hozzászólások: 425
    • Drágáim
    Re: Sütik recepttel és képekkel.
    « Válasz #16 Dátum: 2008-10-01 12:57:52 »
    Elöször is köszi a piskóta receptjét Zizi, ilyen lett:
  • momoka10

    • Kisded
    • **
    • Hozzászólások: 425
    • Drágáim
    Re: Sütik recepttel és képekkel.
    « Válasz #17 Dátum: 2008-10-01 12:59:47 »
    Másodszor pedig teszek ide képet a muffin recepthez ez éppen mákos:
  • zizi

    • Nagycsoportos
    • ***
    • Hozzászólások: 820
    • bence 5 éves
    Re: Sütik recepttel és képekkel.
    « Válasz #18 Dátum: 2008-10-01 14:42:28 »
    a fözött krém jobban tapadt volna rá de ügyi vaghy igy is
  • momoka10

    • Kisded
    • **
    • Hozzászólások: 425
    • Drágáim
    Re: Sütik recepttel és képekkel.
    « Válasz #19 Dátum: 2008-10-03 07:45:28 »
    Vaniliás-citromos kocka:
    Hozzávalók:
    • 20dkg margarin
    • 27dkg cukor
      2db tojás
      30dkg liszt
      2tk sűtöpor
      4cs. vaniliáscukor
      1db citrom
      csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez margarin
      Elkészítés:
      A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a héjját finomra reszeljük.
      A margarint a cukorral és a citromhéjjal krémesre keverjük. Apránként hozzáadunk 4 evökanál vízet, majd beleütjük a tojásokat. Végül beleszitáljuk a sütöporral elvegyített lisztet. A tésztát margarinnal vastagon kikent tepsibe simitjuk. Elömelegített sütöben, 200fokon 15-18 percig sütjük. A sütöböl kivesszük és azon melegében kockára vágjuk.

      Több napig eláll nagyon finom, de mindig le kell takarni, mert kiszáradhat a víz miatt.
      Jó étvágyat, ha lesz képem teszek fel.[/list][/list]
    • Adrienn

      • Administrator
      • Fanatikus Picibabás
      • ****
      • Hozzászólások: 7915
      Re: Sütik recepttel és képekkel.
      « Válasz #20 Dátum: 2008-10-17 23:02:53 »
      Ehhez a citromos-vaniliás kockához nincs fotó. Tök kíváncsi lennék, hogy néz ki. Olyan, mint egy piskótatészta? Vagy valami hasonló?
    • zizi

      • Nagycsoportos
      • ***
      • Hozzászólások: 820
      • bence 5 éves
      Re: Sütik recepttel és képekkel.
      « Válasz #21 Dátum: 2008-10-26 17:52:44 »
      kekszkigyo:sajna tul nagy a kép és nem tudom ide felrakni csak a naplomba.beni baba.annyira egyszerü hogy már visit.albert vagy háztartási kekszet lényeg hogy kerek legyen,fözös pudinggal ami még meleg egymáshoz ragaszgatjuk a kekszeket állitva.nem kell bele sok puding.még melegen alufoliába tekerjük.én ugy szoktam hogy eleve a folián rakosgatom.tehát becsavarjuk a kigyot,pár percig állni hagyjuk és hütöbe tesszük kihülni.a meleg pudingtol a keksz megpuhul a higegtöl összeáll az egész.kibontva ferdén szeleteljük.igy lesz csikos.bármilyen izü pudinggal jo.csokissal a legmutatosabb.forro csokihoz isteni
    • Manoci12

      • Vendég
      Re: Sütik recepttel és képekkel.
      « Válasz #22 Dátum: 2008-10-26 22:11:10 »
      Úristen!! Tegnap ugyanezt akartam leírni :D:D
      Ugye milyen finom?? De régen csináltam már... :)
    • letti

      • Csecsemő
      • *
      • Hozzászólások: 130
      Re: Sütik recepttel és képekkel.
      « Válasz #23 Dátum: 2008-10-30 17:34:28 »
      Írok egy jó kis sütireceptet.Nagyon gyors és nagyon egyszerű,váratlan vendégeknek kitűnő! :o

      Csokidarás süti

      1 tojást 20 dkg porcukorral kikeverünk,majd belekeverünk 2 pohár tejfölt,25 dkg lisztet,fél sütőport,1 csomag tortadarát.Zsírozott,lisztezett tepsiben sütjük.( kb. 20x30-as tepsibe elég)


    • Melinda83

      • Újszülött
      • Hozzászólások: 38
      Re: Sütik recepttel és képekkel.
      « Válasz #24 Dátum: 2008-11-11 11:31:43 »
      A legfinomabb lepény tésztája:
      50 dkg liszt
      2 tojássárga
      késhegynyi szódabiki
      10 dkg cukor
      2 ek tejföl

      30 dkg vaj, de inkább kevesebb, multkor finomabb volt kevesebbel.

      liszbe a száraz anyagok, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszuk a többi hozzávalót, összegyurjuk és betesszuk a hütőbe, hogy a vaj egy picit megszilárduljon.
      kettévesszük, kinyújtjuk megtöltjük akármimel és mehet a sütőbe. 190 fok , 15-20 p. Én nem szeretem a sütiket nagyon, de ennek még a szélét is megeszem.
    • Manoci12

      • Vendég
      Re: Sütik recepttel és képekkel.
      « Válasz #25 Dátum: 2008-11-14 14:12:19 »
      Brióst sütöttem, mennyei!!

      Itt a recept: :)

      Francia Briós:


      500 g liszt
      50 g porcukor
      50 g vaj
      30 g élesztő
      6 g só
      1 db nagy tojás
      190 ml tej
      6 g vaníliás cukor
      1 db citrom héja

      A kenéshez:
      1 db tojás


      Elkészítés:


      1. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és kivajazunk, kilisztezünk vékonyan 8 darab briósformát.

      2. Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Ezután gyúrjuk teljesen simára a tésztát.

      3. Ezután takarjuk le a tésztát nedves ruhával, és 30 percig pihentessük.

      4. Sodorjunk vastag hengert a tésztából lisztezett asztalon, majd osszuk 10 egyenlő részre. Az így kapott darabokat virgoljuk gömbölyűre.

      5. A kivirgolt tésztákból 8 darabot tegyünk a kivajazott briósformákba, és pihentessük őket fél órán át nedves ronggyal letakarva.

      6. A meghagyott 2 tésztát az előbbi módon sodorjuk hengerré, majd osszuk 4 egyenlő részre mindegyiket. Most 8 kis tésztát kaptunk. Ezeket is virgoljuk kis gömbökké, majd takarjuk le őket, és pihentessük.

      7. Ha a formába tett tészták eleget pihentek, vegyük elő a 8 kicsi tésztagolyót, és formázzunk belőlük hosszú szárú cseppeket.

      8. Mártsuk lisztbe mutatóujjunkat, majd a formába tett tészták közepébe fúrjunk mély, széles lyukakat.

      9. A csepp alakú tésztákat száruknál fogva egy ujjal tömködjük bele a kivájt lyukakba.

      10. Az így kapott briósokat ismét nedves konyharuha alatt pihentetjük 30 percen át.

      11. Ha kellően megkeltek a briósok, tojással lekenjük őket, és az előmelegített 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

      12. Vegyük ki a formából a briósokat, és teavajjal, dzsemmel, tejjel tálaljuk.


      *Mivel ilyen formám nincs, ezért rögtönöztem és muffin sütőben sütöttem meg.
      Rettegtem, hogy nagy lesz, kijön, nem tudom majd kiszedni... stb.
      De ettől függetlenül lett 5 briós ami normális lett és még a golyók se estek le a tetjéről. A másik 4 briós, is aránylag jó lett, de miközben sült leesett a tetejéről a golyó. Ezeket a golyókat gyorsan kiszedtem a sütőből, amilyen a formám még legbelül is volt...
      Azok voltak ez első falatok... Akkor már biztos voltam benne, sütnöm kell még egy adagot.
      Nagyon egyszerű, csak ajánlani tudom!!!
    • duli

      • Picibaba-függő
      • ****
      • Hozzászólások: 1289
      Re: Sütik recepttel és képekkel.
      « Válasz #26 Dátum: 2008-11-14 15:11:23 »
      Manoci12 ez a brios eszmeletlenul jol nez ki! Nem is ketlem,hogy az ize is mennyei.Ugyes vagy!En is imadom a briost,de meg soha nem keszitettem. Mostanaig. :)

      "Virgol". Nahat milyen erdekes szo!Meg soha nem hallottam.Vajon milyen eredetu lehet,talan nemet?
    • momoka10

      • Kisded
      • **
      • Hozzászólások: 425
      • Drágáim
      Re: Sütik recepttel és képekkel.
      « Válasz #27 Dátum: 2008-11-17 15:17:16 »
      Könnyü barackos torta

      Hozzávalók:
      7dkg cukor
      1 cs. vaniliáscukor
      25 dkg liszt
      4 ek. tej
      4 ek.olaj
      8-10 őszibarack, de lehet konzerv is
      12 dkg krémsajt / én camping tömlös sajtból csinálom ami viszont 10 dekás így egy picivel kevesebb lisztet teszek ->ugyanolyan jó/
      csipetnyi só
      1 cs. sütöpor
      4 ek. baracklekvár
      a formához margarin és liszt

      Elkészítés:
      A krémsajtot a cukorral, a vaniliáscukorral, a tejjel, az olajjal és a sóval simára keverjük. A lisztet a sütöporral elvegyítjük, és adagonként a masszába dolgozzuk. Végül az egészet sima tésztává összegyúrjuk. Egy 28cm-es tortaformát margarinnal alaposan kikenünk, és liszttel meghintjük. A tésztát kb. 32 cm átméröjü kerek lappá nyújtjuk. A formába tesszük, majd jól belenyomkodjuk. Tetejét barackcikkekkel csigavonalba kirakjuk. A baracklekvárt a barackrétegre kenjük. A tortát elömelegített sütöben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
    • Anyócika

      • Újszülött
      • Hozzászólások: 4
      Re: Sütik recepttel és képekkel.
      « Válasz #28 Dátum: 2008-11-17 18:38:44 »
      Diós kiskiflik

      - 100 g darált tió
      - 200 g liszt
      - 100 g cukor
      - 1 tojássárgája
      - 150 g margarin
      - vaníliás porcukor
      Elkészítés:
      Ezeket egybe gyúrjuk, úgy, hogy a lisztet elkeverjük a darált dióval, még a cukrot a tojássárgájával és a (puha) margarinnal egy robotgép segítségével simára keverjük. Majd a folyákony masszába bele dolgozzuk kézzel a lisztes keveréket és kis darabokat kiszaggatva belőle, kifli alakot csinálunk belőle.
      A kis kifliket egy kikent tepsibe sorjázzuk (nem fog megnőni) és előmelegített forró sütöben (180 fok)rövid ideig sütjük.
      Tálalás előtt vaníliás pocukorban meghempergetjük őket.

      Tanácsok:
      Óvatosan a sütéssel, mert  nagyon gyorsan megsülnek.



    • momoka10

      • Kisded
      • **
      • Hozzászólások: 425
      • Drágáim
      Re: Sütik recepttel és képekkel.
      « Válasz #29 Dátum: 2008-12-30 11:53:05 »
      Kaptam 2kg réteslisztet, ötleteket várok mit süssek vele.
      Lehet belinkelni is amit találtok, de könnyü legyen ám!!
    Oldalak: 1 [2] 3 4 ... 7

    • PocakkalHétről-hétre
      • Hányadik hétben vagy?
    Kölyökpark
    Mozgásterápia, okosító torna
    Moonshine MFG Hungary
    LogiLand.hu Webáruház
    Rio Rendezvénykaszinó
    baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

    Adaptive Media