2020. október 26., hétfő - Dömötör napja

mt

  • Hírek:

    Próbáltátok már az utónév kalkulátorunkat? Lessétek meg, hogy melyik utónév passzol a legjobban a vezetéknevetekhez. Sokat segít a születendő gyermek nevének meghatározásakor, de mókának sem utolsó. Jó szórakozást! :)
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6

Főzzünk gyorsat!

 (Megtekintve 39269 alkalommal)
  • picike

    • Újszülött
    • Hozzászólások: 99
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #30 Dátum: 2009-01-16 12:50:04 »
    de hulye vagyok hat mostmar latom!megcsinaltam de miert nem latszik! ???
    Tina

  • picike

    • Újszülött
    • Hozzászólások: 99
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #31 Dátum: 2009-01-16 12:50:40 »
    na latszik jolvan!koszi
    Tina

  • Adrienn

    • Administrator
    • Fanatikus Picibabás
    • ****
    • Hozzászólások: 7915
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #32 Dátum: 2009-01-16 13:44:09 »
    Ügyes vagy! :)
  • NIKY

    • Csecsemő
    • *
    • Hozzászólások: 274
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #33 Dátum: 2009-01-21 17:28:43 »
    Szia Dulli! Kipróbáltam a csirkés tésztát és nagyon finom ,az egész családnak ízlett.
  • duli

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1289
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #34 Dátum: 2009-01-21 18:05:01 »
    Szia NIKY!

    De jo! Nagyon orulok, hogy izlett nektek. Szeretnek egy kepet is folrakni rola, ha legkozelebb keszitem. Ez kulonben a parom talalmanya. O terjesztette el a csaladban, es cserebe rola neveztuk el. :D
  • Emi29

    • Csecsemő
    • *
    • Hozzászólások: 164
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #35 Dátum: 2009-01-22 16:29:14 »
    én még kezdő háziasszony vagyok, de van egy ízletes kis receptem. (Töltött cannelloni a neve)
    Lehet kapni az üzletekben cannelloni tésztát. Ez egy kb 15 centi hosszú és két centi átmérőjű tészta, ami tölthető. Én pörkölt alapot szoktam csinálni (hagymából, olajból és paprikából) hozzáteszek kb fél kiló darálthusit. A darálthúst megpárolom, majd ízlés szerint majorannával, oregánóval és borssal fűszerezem. A kész alapot belekanalazom a tésztába, majd egy jénai tálba egymás mellé helyezem őket. Ha a tésztákat megtöltöttem, kb 6-7 dkg vajból, 2-3 kanál lisztből és 6 dl tejből fehármártást készítek. (A vajat megmelegítem, hozzáadom a lisztet és a tejet, majd addig főzöm folytonos keverés mellett, amíg krémes állagú lesz)
    A kész mártással megöntözöm a tésztát. Sajtot szórok a tetejére és előmelegített sütőben175 fokon  kb 50 perc alatt készre sütöm.
    « Utoljára szerkesztve: 2009-02-04 18:59:08 írta Emi29 »
  • duli

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1289
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #36 Dátum: 2009-02-16 16:35:36 »
    Azt hiszem mar otthon is lehet kapni, ha mashol nem a nagyobb hiper-,szupermarketekbenben voroslencset. Kisebb mint a szaraz sargaborso, es narancssarga szine van. Az arab orszagokban nagyon nepszeru. Levest es foetelt is keszitenek belole. Ami a legjobb benne, hogy nagyon hamar megfo, beaztatni sem kell. No es persze finom es egeszseges.

    Voroslencse fozelek

    A fozelek nevet adtam neki, bar ugy kell kesziteni mint egy porkoltet, de a vegeredmeny megis inkabb a fozelekra hasonlit.Tobbfelekeppen lehet elkesziteni, leirom en hogy csinalom.

    Egy nagyobb voroshagymat megpucolunk es aprora vagjuk. Keves olajon megpiritjuk. Hozzaadjuk a kb. 30-40- dkg elozoleg megmosott voroslencset. Adunk hozza vekony karikara vagott sargarepat, belereszelunk egy vagy ket gerezd fokhagymat (aki szereti, mi nagyon). Felontjuk annyi vizzel, hogy ellepje, sozzuk vagy etelizesitovel izesitjuk.Ha mar fo hozaadunk egy vagy ket evokanal paradicsompuret. A voroslencse szinte teljesen szet fog foni. Itt egyes helyeken szokas a vegen, amikor mar kesz a lencse, egy gerezd fokhagymat egy pici olajban  megpiritani de csak epphogy, ne legyen barna, majd ezt az olajjal egyutt a lencsehez adni. En igy keszitem mert szeretjuk a fokhagymat es nem is nagyon lehet rajta erezni.
    Ehetjuk sult virslivel, fott tojassal. Az en kisfiam tzatzikivel, es kenyerrel szereti a legjobban. :D

    Leves is keszitheto belole hasonlo modon, csak akkor ertelemszeruen tobb vizzel ontsuk fel, hagyjuk el a paradicsompuret.En majd`mindig maskepp keszitem. Van amikor nem piritom meg a hagymat, hanem egy kisebb fej hagymat, egy gerezd fokhagymat, sargarepat, lencset felontok vizzel, izesitem, majd mikor kesz, kezi mixerrel osszeturmixolom. De van amikor meg egy-ket szem krumplit is hozzafozok. Piritott kenyerkockakkal talalom. 
  • Habibi

    • Újszülött
    • Hozzászólások: 60
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #37 Dátum: 2009-02-26 16:01:26 »
    Rácos krumpli

    10-15 szem nagyobb burgonya
    fűszerkeverék
    3 fej hagyma
    pirospaprika
    paradicsom
    paprika
    pulykamell

    A burgonyákat meghámozzuk és nyersen vékony karikákra szeleteljük.Összekeverjük az apróra vágott hagymával, szalonnával és paprikával.Az egészre ráöntünk egy kevés olajat és megforgatjuk benne a krumplikat.Ezután jól megfűszerezzük.Beletesszük egy tepsibe és a tetejére helyezzük a kikloffolt és megfűszerezett pulykákat.A hús tetejére paradicsom karikákat teszünk és előmelegített sütőbe tesszük.A tepsit fóliával lefedjük.
  • Habibi

    • Újszülött
    • Hozzászólások: 60
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #38 Dátum: 2009-02-26 16:14:56 »
    Zöldséggel rakott krumpli

    1 kg krumpli
    50 dkg brokkoli
    50 dkg karfiol
    3 dl tejföl
    4 tojás
    2 db mozzarella sajt

    margarin a kikenéshez

    A krumplit és a zöldségeket felkockázzuk és külön-külön megfőzzük sós vízben.Közben a tejfölt összekeverem a tojásokkal összekeverem és a sajtot is karikákra vágom.Ha a krumpli és a zöldségek megfőttek akkor egy formát vagy egy tepsit kikenünk margarinnal,majd a lecsurgatott krumpli felét lerakjuk.Erre jön rá a brokkoli és a karfiol fele és rárakjuk a felkarikázott sajtot, majd sózzuk.Ugyanezt ismételjük, majd a végén a tejföl és a tojás keverékével leöntjük.Sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
  • Habibi

    • Újszülött
    • Hozzászólások: 60
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #39 Dátum: 2009-02-26 16:22:54 »
    Rakott lencse

    800g rizs
    90g lencse
    2 dl víz
    90g sajt
    2 fej apróra vágott hagyma
    oregano
    bors
    1 kiskanál citromlé
    3 dl joghurt
    1 tojás
    300g paradicsom
    só, egész bors
    petrezselyem

    A lencsét megmossuk és 15 perc alatt lefedett lábasban puhára főzzük.Közben ha kevés a víz lehet pótolni.Ha szükséges akkor szűrjük le amikor kész.levesszük a tűzről és a sajt nagy részét hozzákeverjük, hagymát oregánot,borsot és citromlevet.A tojást felverem a joghurttal és hozzákeverem a lencséhez.A lencsét paradicsomot és a rizs egymásra rétegzem egy tűzálló edényben és lencseréteggel fejezzük be.Megszórjuk a maradék sajttal és sütőbe tesszük.Lehet paradicsommal és petrezselyemmel díszíteni.
  • Lindi

    • Vendég
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #40 Dátum: 2009-03-24 14:39:12 »
    Tonhal racosan
     
    Megmosok par halszeletet amiket utanna sozok es pirospaprikazok.A tepsitol fuggoen annyi krumplit fozok amennyivel ki tudom belelni az aljat.Mig fol a krumpli csinalok 1 kis lecsot(van,hogy csak siman a paprikat es a paradicsomot nyersen rakom ra de akkor hosszabb ideig van a sutoben).Ha ez mind elkeszult marcsak ossze kell alittani az egeszet.A tepsi aljara szeletelve kerul a krumpli  kicsit egymasra csusztatva.Sozom majd erre rarakom a halszeleteket majd a lecsot.Ha van otthon rakok ra sonkat de ha nincs aznelkul is nagyon finom.Mivel mi szeretjuk a hagymat rakok ra egy keveset meg a tetejere.Ezutan tejszint keverek ki tejfollel es "nyakon" borittom vele az etelt.Foliaval letakarom es be a sutobe.Mivel minden megvan mar fozve a halnak viszont nem kell sok ido hamar elkeszul.
    En ha talalom szokok meg ra tenni 1 kis tejfolt.
    Jo etvagyat!
  • mamamia

    • Újszülött
    • Hozzászólások: 92
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #41 Dátum: 2009-03-30 22:38:23 »
    Én nem nagyon csináltam halat a lányok születése előtt, max. a karácsonyi rántott pontyot.

    Most hetente 1 x ez az ebéd:

    Pangasius halfilét, alias cápaharcsát szoktam venni( hipermarketekben, mirelit), mikor kiolvadt besózom, kevés olajban hirtelen megsütöm, aztán átrakom kis tepsibe, nyakon öntöm fűszeres tejföllel( bio vegamix+ zúzott fokhagyma) és sütőbe rakom míg a tejföl kicsit megpirul a tetején.

    Köret párolt bébirépa + krumplipüré.

    A csajok odavannak érte:) Én is, mert hamar kész van.
  • hajnal0628

    • Vendég
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #42 Dátum: 2009-04-03 21:57:48 »
    én egy levest ajánlanék egyszerű olcsó gyors és nagyon finom.akkor érdemesebb,ha föételhez krumpli lesz a köret nagyitól tanultam:)

    Krumplileve leves

    hozzávalók:
    krumpli amennyi a családnak főételhez kell
    1 tojás
    liszt
    10-15 szem krumpli kocka kivéve köretből
    2 leves kocka
    vegeta

    olaj
    1 vöröshagyma
    pirospaprika
    pici bors
    őrölt kömény


    elkészítés:
    megfőzzük a burgonyát bő sós lében,ha elkészült leszűrjük de levét másik edénybe felfogjuk.
    mepírítjuk az apró kockára vágott hagymát majd pirospaprikát teszünk bele és fel öntjük a krumpli levével.ízesítjük borssal vegetával őrölt köménnyel sóval és leveskockával felforraljuk.

    betét:10-15 szem krumplit kiveszünk a főt krumpliból össze törjük,1 tojással és lisztel gyurható tésztát készítünk.Ha forr a leves apró gólyocskákat készítünk és beledobjuk.Ha kész a gólyocskák fel jönnek leves tetejére.

    Ízletes laktató

    Jó étvágyat!
  • lszilvia

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1870
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #43 Dátum: 2009-04-04 12:30:15 »
    Sajtos makaróni:
    tésztát kifőzöm ahogy kell :)
    közben tej+liszt csomomentesen elkever ezt hozzáöntöm a már meleg tejhez és fehér basamellt készítek belőle. ezt ízesítem sóval és borssal és keverek bele reszelt sajtot. (Mennyiségen nem irok, mert mindig izlés szerint csinálom.)
    A kifőtt tésztát és ezt a sajtot basamellt összekeverem egy tepsiben és a tetejét megszórom sajttal.
    Addig sütöm míg a teteje szép piros nem lessz.
    (A tejet szoktam hígítani vízzel és kb 3/4 liternyiből fözök basamellt egy zacskó spagetti tésztához.)

    Szerintem finom és egyszerü.
    Jó étvégyat hozzá ha kipróbáljátok.

  • Telma

    • Nagycsoportos
    • ***
    • Hozzászólások: 527
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #44 Dátum: 2009-04-05 00:29:20 »
    Szilvi!

    Ezt a receptet én is szoktam csinálni és nagyon fini!Szeretjük.Szoktam tenni bele néha füstölt sajtot isteni. :)
    Eszter


Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media