2019. április 24., szerda - György napja

mt

  • Hírek:

    Próbáltátok már az utónév kalkulátorunkat? Lessétek meg, hogy melyik utónév passzol a legjobban a vezetéknevetekhez. Sokat segít a születendő gyermek nevének meghatározásakor, de mókának sem utolsó. Jó szórakozást! :)
Oldalak: [1] 2 3 ... 6

Főzzünk gyorsat!

 (Megtekintve 29823 alkalommal)
  • Adrienn

    • Administrator
    • Fanatikus Picibabás
    • ****
    • Hozzászólások: 7912
    Főzzünk gyorsat!
    « Dátum: 2008-09-04 14:52:37 »
    Olyan ételeket szeretnék ide gyűjteni, és másoktól kérni, ami a mai, rohanó-kisgyerekes-csecsemős világban gyorsan, egyszerűen elkészíthetők. Ne kelljen vele fél óránál többet foglalkozni, mert nincs időm rá!

    HELP! Segítsünk egymásnak!
  • Adrienn

    • Administrator
    • Fanatikus Picibabás
    • ****
    • Hozzászólások: 7912
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #1 Dátum: 2008-09-04 15:19:43 »
    Zizi, tessék, itt az első: Aszalt szilvás oldalas: http://picibaba.hu/picibabaval/fozzunk_gyorsat/aszalt-szilvas-oldalas
  • Susy

    • Csecsemő
    • *
    • Hozzászólások: 104
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #2 Dátum: 2008-10-09 11:43:42 »
    Ide is van egy jó receptem.

    Sajtos hús a neve.

    Karaj szeletek kellenek hozzá, amennyit szeretnél. Nem vastagok, hanem véknyak. Megszórod sóval, borrsal, és megforgatod paprikás lisztben. Kiolajozott tepsibe rakod, és megkened tejföllel. Vastagon megszórod reszelt sajttal, és mehet a sütőbe. Pontosan 20 perc, amíg elkészül.  :) Zöldséges rizs, vagy krumplipüré a legfinibb hozá.
  • Adrienn

    • Administrator
    • Fanatikus Picibabás
    • ****
    • Hozzászólások: 7912
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #3 Dátum: 2008-10-09 16:13:50 »
    Nah, ezt is kipróbáljuk majd. Nagyon jól hangzik!!!
  • Susy

    • Csecsemő
    • *
    • Hozzászólások: 104
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #4 Dátum: 2008-10-09 16:21:50 »
    Ha esetleg valaki vendégeket vár, írok hozzá ötleteket.

    Virslit hosszában bevágsz annyira, hogy kis sajtszeleteket tudjál beletenni, de ne essen szét. Majd betekered baconnal és mehet be a sütőbe.

    Aztán aszaltsárgabarackot, vagy aszaltszilvát betekersz csirke, vagy pulykamell szeletekkel, vagy inkább csíkokkal, majd az egészet baconba és szintén mehet be a sütőbe.

    Mindkettőhöz jó a rozs, de saláta is jó hozzá.

    Nehogy azt higyjátek, hogy bacon imádó vagyok, csak most ezek jutottak eszembe.  :D
  • Adrienn

    • Administrator
    • Fanatikus Picibabás
    • ****
    • Hozzászólások: 7912
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #5 Dátum: 2008-10-09 16:34:32 »
    milxen egyszerű és milyen praktikus... Fotód nincs hozzá véletlenül? Kitenném a főmenübe! http://picibaba.hu/picibabaval/fozzunk_gyorsat/
  • Susy

    • Csecsemő
    • *
    • Hozzászólások: 104
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #6 Dátum: 2008-10-09 16:38:44 »
    Sajna nincs, még sosem gondoltam rá. Holnap viszont jön a barátnőm és a sajtos husit sütöm, majd lefotózom neked.
  • Adrienn

    • Administrator
    • Fanatikus Picibabás
    • ****
    • Hozzászólások: 7912
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #7 Dátum: 2008-10-09 23:15:34 »
    Jajj, az nagyon jó lesz!!!!!! Várom, hogy mi jót csinálsz, meg persze a fotót is. Én ma csináltam csőben sült zöldségeket, de a fotón igencsak érdekesen mutat...
  • Susy

    • Csecsemő
    • *
    • Hozzászólások: 104
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #8 Dátum: 2008-10-10 11:13:15 »
    Adrienn
    Olyan sok kajcsi van, amit ha ránézésre kellene értékelni jujj lenne, de az íze után teljesen más.
    Ha minden igaz, sütit is sütök, azt is lekapom majd, és annak is írom a receptjét, emrt tök egyszerű és isteni finom.  :)
  • Melinda83

    • Újszülött
    • Hozzászólások: 38
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #9 Dátum: 2008-10-11 10:15:43 »
    Legpraktikusabb étel a húsleves. Fincsi pulykacombbal vagy csirkével. Felrakod reggel, elzárod délben, közben játszol a gyerekkel. Mikor kész a leves, a húst berakod sülni a sütőbe. Ebből a baba is ehet, nem kell neki külön kotyvasztani. Én legalábbis csak sóval főzöm, összeturmixolom belőle a zöldségeket a husival, egy kis lével és kész is a laktató babakaja.
    Van leves és második is. Paradicsomszósszal, krumplipürével nagyon finom.
  • Susy

    • Csecsemő
    • *
    • Hozzászólások: 104
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #10 Dátum: 2008-10-11 13:10:12 »
    Ilyen gyakran van nálunk is. Tegnap lemondta a barátnőm a vendégeskedést, így nem sütöttem.
  • duli

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1289
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #11 Dátum: 2008-10-13 00:56:39 »
    Sziasztok! Nagyon finom laktato egytaletel es nem is tart sokaig az elkeszitese.Csirkemellet vagy combot,vagy eppen vegyesen,megszorunk sultcsirke fuszersoval,majd egy tepsibe sorakoztatjuk oket.Par gerezd fokhagymat is tehetunk kozejuk.Keves olajat es vizet ontunk ala,foliaval letakarjuk es maris mehet a sutobe. Amig a husik sulnek,szarvacska tesztat fozunk ki.Amikor a hus megsult,ha csontos volt kicsontozzuk, es osszevagjuk.A megfott tesztat beletesszuk a tepsibe,amiben a hus sult,hozzaadjuk a huskockakat,osszekeverjuk,majd vegul raontunk egy jo adag tejszinnel osszekevert tejfolt.Mi azt szeretjuk,ha jo szaftos,ezert teszek bele tejszint is,de csak tejfollel is nagyon finom.A tetejere reszelt sajt kerul. Annyi idore tesszuk vissza a sutobe,amig egy kicsit osszerottyan es a sajt megpirul. Ezt az etelt elore is el lehet kesziteni,hutobe rakni,es csak akkor be a sutobe,amikor mar kopog a vendeg vagy a szemunk.:) Jo etvagyat hozza!
  • Susy

    • Csecsemő
    • *
    • Hozzászólások: 104
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #12 Dátum: 2008-10-13 11:04:48 »
    hmmm...nyami...nyami.  :D
    Ezt kipróbálom.
  • Adrienn

    • Administrator
    • Fanatikus Picibabás
    • ****
    • Hozzászólások: 7912
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #13 Dátum: 2008-10-13 11:12:05 »
    Nah, megyek is, eszem valamit!!!!! Asszem, éhes lettem!
  • duli

    • Picibaba-függő
    • ****
    • Hozzászólások: 1289
    Re: Főzzünk gyorsat!
    « Válasz #14 Dátum: 2008-10-13 11:33:24 »
    Egy masik gyors es finom egytaletel: Szukseg lesz hozza egy tasak Knorr Rafineria Gorog rakott burgonya alapra(nincs benne se tartositoszer se izfokozo).Daralt husbol porkoltalapot keszitunk,tehat hagymat olajon megpiritunk,ra a daralt hus,csemege pirospaprika,keves suritett paradicsom. Felontjuk keves vizzel,izesitjuk fokhagymaval,soval borssal.En meg karikara vagott sargarepat is szoktam hozza tenni.Keszre paroljuk a sargarepas hust. Kozben krumplit meghamozunk,felkarikazzuk,etelizesitos vizben megfozzuk.2dl tejszint 2-3 dl vizzel elkeverunk,hozzaadjuk a Knorr alapot es ezzel is jol kikeverjuk.Egy jenait kivajazunk,bele a krumpli,a zoldseges daralthus,majd nyakonontjuk a tejszines martassal,reszelt sajt a tetejere,mehet be a sutobe.Vigyazat a sozassal,mert a Knorr alapban is van. Aki idegenkedik a tasakos dolgoktol,vagy eppen nincs otthon,fuszerezett tejszinnel is elkeszitheti. En is szoktam.Fincsi lehet az a recept is,amelyik a tasak hatuljara van irva,bar en meg azt nem csinaltam. Jo etvagyat.
Oldalak: [1] 2 3 ... 6

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media