Sziasztok!
A krumpli nagy kedvencem nekem is. Nagyon szeretjük a
tócsnit, vagy ahogy felénk hívják a lapcsánkát. A szokásos hozzávalókon kívül (tojás, liszt, fokhagyma), reszelek bele azt, ami van itthon. Pl. sárgarépát, cukkinit, kaprot vagy legutóbb nyers sütőtököt. Fokhagymás joghurttal falatozzuk.

A másik, amit nagyon szeretek az a
krumplifőzelék, főleg mióta láttam, hogy Bede Róbert hogy készítette el. Szóval, készítünk egy paprikás krumpli alapot. Vagyis hagymát apróra kockázzuk, kevés olajon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a krumplit. Én karikára vagy félör alakúra szoktam várgni, de ki, hogy szereti. Felöntjük egy kevés vízzel, épp csak annyival, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, kevés babérlevéllel, szárított majorannával. Amikor megfőtt a krumpli, kiveszünk belőle egy adagot, lével együtt és botmixerrel pépesítjük. Tejfölt teszünk hozzá és egy kevés mustárt, majd ezzel sűrítjük be a főzelékünket. Olcsó, finom, és egészségesebb mint a lisztes habarással készült verzió.
Brokkolis-kukoricás tészta Bár lehet, hogy ez nem is annyira hó végi eledel. De finom!

Egy fej brokkolit megpárolunk( nem pépes puhára), majd leöntve róla a megmaradt vizet, villával összetörjük. Tejszínt és krémsajtot/reszelt sajtot összeforralunk, Ízlés szerint hozzáadunk valamennyit a konzerv kukoricából, majjd a brokkolit is hozzátesszük. Tésztát (szarvacska, kagyló) főzünk ki, és összeforgatjuk a brokkolis-kukoricás mártással.
Bundás virsliNem annyira egészséges, tudom, de néha belefér. A kisfiam nagyon szereti.
Virslit hosszában bevágunk, amelybe a virsli hosszának megfelelő hosszúságú és szélességű trappista sajt darabot teszünk. Duplán panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás és zsemlemorzs újból). Olajban kisütjük.