2020. november 25., szerda - Katalin napja

mt

 • Hírek:

  Próbáltátok már az utónév kalkulátorunkat? Lessétek meg, hogy melyik utónév passzol a legjobban a vezetéknevetekhez. Sokat segít a születendő gyermek nevének meghatározásakor, de mókának sem utolsó. Jó szórakozást! :)
Oldalak: 1 ... 16 17 [18]

Filléres játéktippek

 (Megtekintve 77185 alkalommal)
 • duli

  • Picibaba-függő
  • ****
  • Hozzászólások: 1289
  Re:Filléres játéktippek
  « Válasz #255 Dátum: 2012-02-16 17:15:05 »
  Nem is olyan rég már írtam egy játékról, ami a testrészek neveinek gyakorlásáról szólt, elsősorban már olvasni tudó gyerekeknek. Akkoriban ezzel a témával foglalkoztak a kisfiamék az iskolában, így itthon is több játék született ebben a témakörben. Egy újabb játék következik most ezekből. A jó ebben az, hogy bármilyen témában játszhatjuk, kisebb gyerkőcökkel is. 

  Palack pörgető

  6-7 éves kortól

  Előkészületek: Papírra nyomtattam a testrészek neveit, de egyszerűen filctollal is lehet írni, házilag lamináltam (átlátszó, öntapadós fólia). Elővettem egy üres műanyag palackot.
  Az egyik szobában különböző tárgyakat készítettem elő. Nem ruhadarabok voltak, de mindenképpen olyanok, amiket valamilyen módon magunkra vehetünk/tehetünk. Ugyanis épp ez lesz benne a móka. Volt közöttük nagyobb tésztaszűrő, szalag, testfestő tollok,stb.

  A játék : A szókártyákat kör alakban lerakosgattam a földre. A palackot, amelybe előzőleg egy apró kis ajándékot rejtettem, a kör közepére tettem.
  A feladat az volt, hogy egymás után megpörgetjük a palackot, majd megállás után amelyik kártyára mutat a palack feje, azt a kártyát felveszi az adott játékos, magában elolvassa, majd átmegy a másik szobába, és arra a testrészére tesz valamit amit kipörgetett. Ezek után visszajön, hangosan felolvassa a szót, megmutatja magán azt a bizonyos testrészt, amire gondolt, és ahová tett valamit. A másik játékos ellenőrzi, hogy jó vagy rossz volt-e a megoldás. Ezután a következő játékos pörget.
  Az, aki az összes kártyát kipörgette és a kártyákon szereplő összes testrészére tett valamit, az a nyertes, és övé a palackba tett kis ajándék. :)
  Ha nem akarunk nyerteseket és veszteseket, akkor annyi meglepit tegyünk a palackba, ahányan játszuk, és a játék befejezésének sorrendjében mindenki kiveszi belőle a jól megérdemelt ajándékát. :)

  (Talán mondanom sem kell, hogy néztünk ki a játék végén, teleaggatva, rajzolva mindenféle fura dolgokkal. :D A hab a tortán az volt, hogy alighogy befejeztük a játékot, becsengetett valamilyen kérdezőbiztos. Gyorsan leszedtem a ruhámról, amit tudtam, de a nagy kapkodásban azt elfelejtettem, hogy a szemem alatt sötétkék monokli van rajzolva, az orromon meg egy nagy piros pötty. :o Szegény nő biztosan megrémült mikor meglátott, de nem szólt semmit. A beszélgetés közepén jöttem rá, amikor megdörzsöltem az orrom. Elkezdtem nevetni és megmagyaráztam a dolgot a nőcinek. Ő is nevetett, bár nagyon gyorsan végzett és már ment is. :D)   

  3-4 éves kortól

  Kisebbekkel is játszhatjuk sokféleképpen. Itt is csak a fantáziánk szabhat határt. Néhány példa :

  - Színes papírokat rakunk körbe. Amelyik színt pörgetik a gyerekek, olyan színű tárgyat kell hozniuk és a papírra tenniük.

  - Használhatunk memóriakártyákat is. A kártyapárok egyik fele alkotja a kört, a másik fele a manó kezében. Amelyik kártyát pörgeti, annak a párját kikeresi a kezében lévő kártyákból és a párja mellé teszi. Ezt így csak egy gyerkőc játszhatja. Ha van még egy paklink akkor már ketten is.

  - Állatos kártyákat, vagy játék állatokat is körbe rakhatunk. Amelyikre mutat a palack, annak a hangját, mozgását kell utánoznia a kismanónak.

  - Minden papírra írjunk vagy rajzolunk egy-egy mozgásos feladatot és írjunk rá egy számot is. A felolvasásban segítsünk a kicsiknek! A feladatot annyiszor kell elvégezniük, amennyit a szám mutat.

  - A kártyákra különböző tárgyakat, vagy élőlényeket rajzolunk vagy újságból kivágunk és a kártyákra ragasztunk. A kártyákat képpel lefelé fordítva rakjuk körbe. Amelyikre mutat a palack, azt a soron lévő játékos felfordítja és a képen lévő dolgot megpróbálja elmutogatni. Ha sikerül kitalálni a többieknek, akkor felfordíthatja a képet. Nagyobbak barkochbával is játszhatják.

  Játékra fel! :)

 • duli

  • Picibaba-függő
  • ****
  • Hozzászólások: 1289
  Re:Filléres játéktippek
  « Válasz #256 Dátum: 2012-03-02 16:45:39 »
  Sziasztok!

  Már tízezer fölött jár a topik olvasottsága. :D Örömmel tölt el, hogy ilyen sokan keresitek fel a rovatot. Köszönöm. :)
  Ha bármilyen ötletetek, véleményetek, kérésetek van a "Filléres játéktippekkel" kapcsolatban, kérlek írjátok meg! Szívesen veszek minden hozzászólást. :)


  Ezek után következzen egy újabb ötlet. Egy újabb dobókockás játék. Nincs is másra szükségünk hozzá csak az említett dobókockára, no meg építőkockákra.

  Toronyépítés

  3-4 éves kortól

  Az építőkockákat egyenlően elosztjuk a játékosok között. Sorban minden játékos dob egyet a dobókockával, és amennyit dobott, annyi építőkockát vesz fel a sajátjaiból és elkezdi velük építeni a tornyát. A kockák elfogytával, akinek magasabb a tornya, az nyer.

  Nem muszáj versenyre venni a figurát, főleg ha kisebb gyerekekkel játszuk.
  Azoknak a manóknak, akik nem ismerik még a dobókocka összes pöttyét, nem tudnak még hatig elszámolni, ragasszuk le a kockán a nagyobb számértékű pöttyöket, és helyüket pöttyözzük be kisebb számokkal.

  Mi legutóbb két dobókockával játszottuk, egy pirossal és egy kékkel. A két kockával egyszerre gurított az épp soron lévő játékos. Amennyit a piros kocka mutatott a guritás után, annyi építőkocka kerülhetett az építményre. Amennyit pedig a kék mutatott, annyit kellett levenni belőle.
  De úgy is játszottuk már, – ugyanígy két kockával – hogy amennyit a kék mutatott, annyi építőkockát vehettünk le a másik játékos tornyából.  ;)

  Játékra fel! :)
 • zizi

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 820
  • bence 5 éves
  Re:Filléres játéktippek
  « Válasz #257 Dátum: 2012-07-03 13:03:06 »
  sziasztok.egy kéréssel szeretnék hozzátok fordulni.5éves fiam még mindig nem tudja kifujni az orrát.már mindennel probálkoztam amire fantáziacsökevény kis agyamtol tellett.probáltAM játékos megoldással rávenni ugyanis nem érti mi az orron keresztül kifujni a levegöt.amiket eddig csináltam de eredményt nem hozott.az asztalra lisztet szortam.két oldalra ültünk,és a szánkat befogva fujtuk a lisztet az orrunkon keresztül.idétlenül hangzik tudom.beni végül mindig a szájával fujta.a másik a torna volt.szájon  nagy levegö be és orron ki mint az elefánt.ez sem ment.ha valakinek lenne ötlete nagyon megköszönném.
 • katickaju

  • Újszülött
  • Hozzászólások: 2
  Re:Filléres játéktippek
  « Válasz #258 Dátum: 2018-04-16 22:26:04 »
  sziasztok. Ismeritek ezt a kis nyeremenyjatekot? Szeretnem mar megprobalni a szerencsem :) es az everydayme-rol jokat hallottam, ismeritek? Koszi a velemenyeket!
  https://www.everydayme.hu/megjeloles/husveti-nyeremenyjatek-2018

  Katic
Oldalak: 1 ... 16 17 [18]

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media