2020. szeptember 22., kedd - Móric napja

mt

 • Hírek:

  Próbáltátok már az utónév kalkulátorunkat? Lessétek meg, hogy melyik utónév passzol a legjobban a vezetéknevetekhez. Sokat segít a születendő gyermek nevének meghatározásakor, de mókának sem utolsó. Jó szórakozást! :)
Oldalak: 1 [2] 3 4 ... 85

2009 tavaszi/nyári babavárók

 (Megtekintve 117476 alkalommal)
 • monyca

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 177
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #15 Dátum: 2009-02-13 13:17:36 »
  Anett
  Pont ahogy mondod,nevelés kérdése mindne.Ha odafigyelsz a gyerekre nem valószinű,h rossz lesz.Párom öccsének van egy fia és egy lánya.Na ha ilyen fiam lenne,már akasztottam volna magamat.Lehülyézi a szüleit,a nagyanyját,volt,h engem is tűvel seggen szurt,na akkor majdnem lekevertem neki egyet,ugy szoltam rám.A legutobbi az volt,h a szoba közepén letolta  a gatyáját,és odasz*rt a szoba közepére.És persze a szülei ezt röhögve mesélték el.Ugyh ott a nevelés meghalt.
  Amugy nekem egy öcsém van,6 évvel fiatalabb nálam,és iszonyat rossza tesók voltunk.Ő mindig féltékenykedett,h én eljárhatok,pedig én már 18 voltam,és nem értette meg,h ő még fiatal.Ráadásul 1 szobában voltunk,ugyh magánéletem sem volt.Amikor elköltöztem otthonról exemmel,akkor kezdett javulni a helyzet.Azóta jóban vagyunk és Dodonak is ő lesz a keresztapja.

  Amugy mivel foglalkoztok?Én peugeot szalonban voltam recepciós,de a szakmám cukrász.Bár utálom azt a szakmát,nem is dolgoztam benne,csak suliban.
 • gubanett

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 738
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #16 Dátum: 2009-02-13 14:24:14 »
  Teljesen egyetértek a neveléssel kapcsolatban. Jó tudom, könnyű mondani... aztán ha meglesz a baba biztos nehezebb lesz, hogy ne engedjünk meg neki mindent. A sógórnőméknél az van, hogy a kicsinek mindent szabad, és emiatt a nagy irígy és olyankor megkergül, de szó szerint. Mindig azt mondják neki, hogy te vagy a nagyobb, add oda neki stb. A kicsi, (aki egyébként a keresztfiúnk) meg kis gonosz, mert már tudja mi a dörgés, és kihasználja ezt. Meg nem akarom bántani őket, mert szeretem meg minden, de én sosem láttam, hogy az apjuk vagy az anyjuk leült volna a gyerekekkel rajzolni vagy ilyesmi, énekelni, mondókákat mondani... és szerintem ezért is kell a kicsinek most megint kiscsoportba járnia (hozzáteszem, beszélni még nem nagyon tud). Anyukám bölcsiben dolgozik, és ott sokszor elcsodálkozom, milyen értelmes kis lurkók vannak, tisztán beszélnek, kultúráltan tudnak játszani stb. Meg én arra emlékszem, hogy amikor mi kicsik voltunk, mi folyton rajzoltunk, énekeltünk, farigcsáltunk, gyurma, társasjáték, ilyenek. Ők meg csak törik, zúzzák a játékaikat (bár nem gond, kapnak helyette másikat). Szóval... gondolom érted mire akarok kilyukadni. Én teljesen máshogy gondolkodok a gyereknevelésről.
  Nekem lakberendező a szakmám, de sajnos kénytelen vagyok a Tescoban gürizni. A párom is ott dolgozik. Mondjuk én már táppénzen vagyok, a 3 műszakos geccsolást 9 hetes koromig bírtam, meg féltem, hogy nehogy baj legyen, mégiscsak emelgetni kell...
  Azóta a férjem bevállalt még egy 4 órás melót, de még így is nagyon nehéz. Itthon végezhető melót meg nem találtam  ???
 • ibiza76

  • Újszülött
  • Hozzászólások: 18
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #17 Dátum: 2009-02-13 15:07:43 »
  Sziasztok!Csatlakozhatok én is?
  Áprilisra várom babámat.Már van egy lányom,aki pár nap múlva 9 éves lesz,és nagyon várja a kis tesót. :)
 • monyca

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 177
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #18 Dátum: 2009-02-13 15:13:36 »
  Szia ibiza!!
  Naná,h csatlakozhatsz ;)Gratula  a babához!És persze a nagy lányodhoz is.Mesélj magadról!!!!
 • gubanett

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 738
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #19 Dátum: 2009-02-13 18:03:08 »
  Üdv köztünk Ibiza! Én is gratu a gyerkőcökhöz!
  Hogy vagytok?
 • monyca

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 177
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #20 Dátum: 2009-02-16 08:04:36 »
  Sziasztok!!!


  Látom 7végén kihaltság van,és mindneki elfoglalt.

  Hát nekünk mozgalmas volt a hétvége.A szombat mondjuk baromi lassan telt,azt hittem,h sosem lesz vége,főleg,h párom lánya(7 éves) egyfolytában hisztizett >:(Már kivoltam tőle,de mivel nem vagyok az anyja,nem szolhatok rá.
  Aztán délután kisfiammal történt kisebb baleset.Beverte a fejét a hifibe,és egy hatalmas pukli nőtt a fejére.De akkora,h olyat csak mesében láttam.Vasárnap meg család látogatás,ugyh eltelt ez a 2 nap.
  Kis pocaklakóm rengeteget mocorog és már látványosan.Apával sokat mulatunk rajta.Olyanokat bokszol,h tuti,h fiu.Ezt Dodonál is megmondtam.

  Már akartam tőletek kérdezni,h máshol is vagytok regizve,vagy csak itt?Én vagyok babafalván,és ott vagyok a legtöbbet.Anyatanyán,de ott már ritkábban.Ja meg a nőivonalonmeg a babaneten,de ott már nem vagyok,mert nem olyan jó.Ja és a mamaneten ,de ott csak a vonalzó miatt.Ha azt vesszük én mindnehol regiztem :P ::)
 • Ella

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 644
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #21 Dátum: 2009-02-16 10:00:17 »
  Picit elhanyagoltam a fórumot, de mentségemre szóljon, hogy a párom melett nem jutok gépközelbe (szüleimnél jobban ráértem netezni, ott saját gépem volt, saját 30 m2-es szobával, itt meg 60 m2-en nyomorgunk majd hárman  :-\ Na mindegy).

  Párom idén decemberben lesz 30, nekem meg most volt a szülinapom (20.). Nappalin osztatlan ötéves katolikus teológus képzésre járok, jelenleg másodéves vagyok. 2 évet szeretnék halasztani, utána visszamenni (már ha beveszik a babát bölcsibe). Levelezőn nemzetközi igazgatási (BA) szakra járok, ugyanazon az egyetemen, csak a jogi karon. Ott elsőéves vagyok, de azt tudom csinálni baba mellett is, párom szombatonként nem dolgozik, de hétköznap senkire se számíthatok. Szüleim vidéken laknak, műszakban dolgoznak (már követni se tudom, melyik nap vannak otthon, mikor mennek éjszakára) és drága lenne utazgatniuk. Egyetemre meg kötelező bejárni, most is csúnyán néznek rám, hogy nem nagyon járok, de muszáj pihennem, mert nyílik a méhszájam.

  Amúgy én először a 16. hét végén éreztem, hogy mozog. Elég korai ahhoz képest, hogy nem vagyok vékony és első baba.

  Monyca, akkor jó hétvégéd volt Neked is. Fiadnak jobbulást, reméljük a púp elmúlik minél előbb.  :)
 • gubanett

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 738
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #22 Dátum: 2009-02-16 13:41:21 »
  Sziasztok!
  Itt vagyok én is! A hétvégén Nővéreméknél voltam, mert felépült a házuk és segítettem költözködni, meg függönyt varrtunk. A párom dolgozott, így én meg legalább nem unatkoztam itthon. Ma reggel a védőnőnél voltam, adta a beutalókat az AFP-re, aztán főztem. Csak most olvasgatom vissza a történteket, az e-maileket. Én a nőivonalon is vagyok a 2009 nyári babák-ban. Máshol nem, egyenlőre. Pont nekem is az jutott eszembe, hogy ha vissza kell mennem dolgozni, akkor a picurt be kell adjam bölcsibe. Mi Debrecen mellett lakunk Sámsonkertben, itt nincs se ovi se bölcsi, csak egy gagyi iskola, de akkor sem járatnám ide a gyereket, ha fizetnének érte. Hajdúsámsonba kell bejárni orvoshoz is meg a védőnőhöz is. De ha megszültem visszajelentkezek Debrecenbe a régi dokimhoz. És ha menni kell a babának bölcsibe, akkor oda fogom járatni ahol anya dolgozik. Így nyugodt leszek!
  Monyca, én is jobbulást kívánok Dodónak!
  Ella, csak akkor akarsz halasztani, ha már megvan a baba? Addig hogy fogod bírni? Muszáj pihenned, nehogy baj legyen. Nem kéne már most halasztanod?
 • monyca

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 177
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #23 Dátum: 2009-02-16 14:01:29 »
  Hát én ettől a bölcsis-ovis témától kivagyok.Gondolkoztam,h majd Dodot bölcsibe adom jövőre,h könnyebb legyen itthon picurkával.Hát megszivtam,mert nem adhatom be,mivel ugyis itthon lennék :-\Ráadásul még kiscsoportba sem adhatom majd be,pont ez miatt.Ugyh rendesen megleszek lőve.Majd középsőtől járhat Dodo,de csak ha  a picit beadom bölcsibe.Ezt a hülye rendszert ::)
  Ja és akkor tegyük hozzá,h a volt melóhelyemre nem megyek majd vissza,ugyh kereshetek majd melót.És kinek fogok kelleni 2 gyerekkel.Hát nem hiszem,h kapkodni fognak utánam :'( De ez még odébb van,majd ráérek akkor stresszelni ezen.

  anett
  Én is irogattam a nyári babásokhoz a nőivonalon,de egy idő után meguntam,amikor már levegőnek néztek.Akkor te a krissyt ismered onnan?
 • Ella

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 644
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #24 Dátum: 2009-02-16 14:09:30 »
  Gubanett, már beiratkoztam aktívra mind a 2 szakra. Nekem kell a nappalis jogviszony, máskülönben fizethetnék magam után TB-t, nem tudnék tanulóbérletet venni BKV-ra, GYES bérlet csak a kicsi születése után lenne amúgy is és még a szüleim után kapom az arcképest a vonatra. De nem nagyon járok be, csak pár órára, amire akkor is be kell menni, ha "meghal valakinek az anyja" (szó szerinti idézet a proftól). Ezt is csak azért, mert az orvos mondta, hogy nyílik a méhszájam és pihennem kell (különben mindenre bemennék). Amúgy jól bírom/bírtam a bejárást, levelezőről 1X hiányoztam, nappalin pedig még annyiszor se, mind a 19 tárgyam meglett, igaz, egyik csak másodjára. Nemrég pedig összeköltöztünk a párommal, a 15. héttől folyamatosan hordtam ide a cuccaimat, több kilót cipeltem vidékről Budapestre, a páromon kívül mindenki ki volt akadva, hogy hogyan bírok ennyit magammal vinni, hogyhogy nem erőltetem meg magamat.
  De ha belegondolok, sokkal nehezebb azoknak, akik dolgoznak és csak az utolsó hónapban mennek szabira. Vagy anyámnak, aki veszélyeztetett terhesen 2 méter magasban ablakot pucolt, takarított, hajolgatott, boltba ment a jeges úton, rengeteget állt nap közben, hiába volt táppénzen, még többet dolgozott, mint a munkahelyén. A 20. héttől 2 ujjnyira nyitva volt a belső méhszája is, viszont csak a 43. héten születtem meg (január 25 helyett február 14-én).  ;D

  Én csak azért akarom bölcsibe adni a kicsit, hogy be tudjam fejezni az egyetemet, mert napközben nem tudnám kire bízni és 2 évnél többet nem lehet halasztani, otthagyni meg nem akarom, mert rengeteg energiám és pénzem öltem bele már az egyetembe (nem fizetős, de a könyvek iszonyú drágák, alig van olyan, amit kölcsön tudok kérni).

  Gubanett, sokat kell utaznod Hajdúsámsonba, vagy viszonylag közel van Sámsonkerthez? Sajnos nem vagyok arrafelé ismerős, szóval bocsi a tudatlanságomért.  :-[

  Monyca, tényleg hülye a rendszer, de sok szempontból jobb (ezt mondják), ha a kicsi még otthon van, amikor a picur érkezik. Nyilván Neked fárasztóbb lesz, de majd kialakul.  ;)  Azon már én is filóztam, hogy ki a fene fog enegem alkalmazni gyerekkel, friss diplomásként, 0 munkatapasztalattal.  :-\
 • gubanett

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 738
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #25 Dátum: 2009-02-16 18:13:37 »
  Monyca: Tényleg hülye egy rendszer ez a bölcsi-ovi, most meglepődtem. Anyu mondta, hogy ha be akarom majd adni hozzájuk a Picit, akkor lakcímileg Debrecenben kell hogy legyek.Pegig nemrég csináltattam új személyit meg lakcímkártyát, mikor eljöttem anyuéktól...
  A nőivonalon zajlanak az események, de néha engem is levegőnek néznek. :-\
  Ella, nincs innen messze Hajdúsámson, tőlünk úgy 4 km, csak az a ciki, hogy minden orvosom Debrecenben volt, de mivel terhes lettem, járni kell védőnőhöz, és Sámsonba kell, mert oda tartozok. Ezért a háziorvosomat is ott kellett hagynom, és átkérni a kartont a Sámsoni dokihoz, mert a védőnő vele áll kapcsolatban. Viszont minden labor, meg UH Debrecenben van. Ördögi kör!
  Csajok, úgy megilyedtem!!! Anyukám most hívott, hogy a kórházból (ahol szülni is fogok, meg oda járok UH-ra meg vizsgálatra) küldtek levelet, mert még az a címem volt megadva. Felbontotta, és azt írták hogy a rákszűrés miatt vissza kell mennem, hogy megismételjék. Valami nincs rendben  ??? Olyan ideges vagyok, mi lehet a baj?  :o Elképzelésem sincs hogy mi van ilyenkor.... Akkor lehet hogy nem szülhetek? Belegondolni sem merek...
 • monyca

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 177
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #26 Dátum: 2009-02-16 19:53:31 »
  Anett
  Ne izgulj,biztos nincs semmi gond.Anyut is visszarendelték egyszer,akkor mi is frászt kaptunk,főleg,h az ikertestvérének levették az egyik mellét,mert rákos volt,de csak ők tévedtek és azért csináltak új vizsgálatot.Várd ki a végét,feleslegesen ne idegeskedj,az nem tesz jót se neked,se a babádnak.
  Nőivonalon az a neved,h bogyóancsa?Vagy vmi hasonló ???Szoktam azért nézelődni,Nitának én is drukkoltam,h összejöjjön a baba,csak már irni nem irok.

  Iszonyat szar idő van,szakad a hó :o Pfúúúúúj,már annyira utálom.
 • gubanett

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 738
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #27 Dátum: 2009-02-16 21:37:56 »
  Köszi Monyca a nyugtatást. Bogyoancsi vagyok, igen. Ott is mondták a csajok, hogy ne izguljak.
  Itt is szar idő van, esik  a hó. Pedig már abbahagyhatná, bár tegnap nem esett de előtte vagy 3 napig  :( Már van vagy 30 cm. Én is úúúúúúúúúúútálom. :-[
 • Ella

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 644
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #28 Dátum: 2009-02-17 09:33:25 »
  Anett, nyugi. Évfolyamtársamat is visszarendelték, újra kellett méhnyakrákszűrést végezni és ismét levették tőle a vért, hogy kiderüljön, terhes-e (előző héten ugyanez a procedúra zajlott, ő is totál ki volt bukva). Szóval nyugi, ne idegeskedj, nem jó a babának!

  Az pedig tényleg ördögi kör, az egész rendszer az. Nekem magánorvosom van, bár nem vagyok vele megelégedve, mégiscsak jobb, mint a váci nőgyógyászok. De most már úgyis budapesti leszek (sajnos, nem szeretem ezt a szennyezett, romlott helyet), így lehet itt fogok keresni szülés után új nődokit meg háziorvost. Állítólag a kerületben jók vannak.  :)

  Hóesésből nekem is elegem van. Február van, már olvadoznia kéne! Csak az esküvőmön ne essen.  :-\
 • monyca

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 177
  Re: 2009 tavaszi/nyári babavárók
  « Válasz #29 Dátum: 2009-02-17 10:01:11 »
  Ella
  Jövőhéten lesz a lagzi,ugye?Azért remélem,h addig már tényleg nem lesz hó.Bár volt már olyan a történelemben,és nem is olyan régen,h áprilisban is esett :-\ Hát nagyon remélem,h ez az utolsó hó,amit idén látok.

  Itt is hatalmas hó van már :o És nem ugy tünik,h elfog állni.

  Dodo is rátetézik erre a fos napra,de valószinű őt is idő fárasztja le.Jöhetne már a tavasz végre.

  Megy vki mostanában uh-ra?Én 2 hét mulva elvileg terhelésre megyek,és sztem a kövi a 4D lesz,mert ott csinálnak kontroll vizsgálatot is,és akkor nem kell nőgyogyóhoz menni.Mert amugy pont egybe esne a kettő.
Oldalak: 1 [2] 3 4 ... 85

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media